Mardin'de Agabey, 15 Kardesinin Arazi Hakkini Sahte Tapu Islemleri Ile Aldigi Iddia Edildi

Mardin’in Artuklu ilçesinde Hasan-Hüseyin Taçilik kardesler, üvey agabeylerinin amcalarinin da destegiyle dede ve babalarindan kalan 500 dönümden fazla araziyi sahta tapu islemleri ile üstüne aldigi iddia edildi.

Artuklu ilçesinde 1967 yilinda Taçilik ve Dündar ailesi arasinda yasanan kavgada her iki aile ve araya girenlerle birlikte 36 kisi hayatini kaybetti. Taraflar arasinda baris saglanirken, Hüseyin Taçilik annesinin istegiyle kardesleriyle birlikte 1970 yilinda Diyarbakir’in Bismil ilçesine göç etti. Taçilik kardesler, üvey agabeyleri Davut Taçilik’in amcalari Ferhat Çavga ve amcaogullari Mehmet Emin, Sehdavut ve Abdülkadir Eryagma’nin da destegini alarak 1997 yilinda babalari ve dedelerini sag gösterip arazilerin tapularini kendi üstlerine aldiklarini ileri sürdü.

Akrabalarindan arazilerinin satiliga çikarildigini ögrendiklerini belirten Hasan Taçilik, “Çikan kavgadan sonra aileler arasinda baris saglandi. Fakat annem buradan gitmek istedi. Biz 1970 yilinda Diyarbakir’a yerlestik. Ama Mardin’le bagimizi koparmadik. 1976 yilinda babam da vefat etti. Annemin babasindan kalan tarlalarla geçimimizi sagladik. Akrabalarimizin bizi uyarmasiyla 2 yil önce tarlalarimizin satiliga çikarildigini duyduk. Geldik gördük ki, üvey agabeyimiz, amcamiz ve amca çocuklarimiz kendi aralarinda paylasmislar. Biz, buradan Cumhurbaskanimiza, Vali Beye, mülki amirlere ve devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Kan dökülmeden bu isin çözülmesini istiyoruz” dedi.

Akrabalarinin ölen amca, dede ve babasini sag gösterip 500 dönümden fazla araziyi üzerlerine zimmetlediklerini öne süren Taçilik, "Babamlar dört kardesti. Bu arazi dedemizden kalan bir arazidir. Dört kisinin hakki olmasina ragmen sadece üç kisiye verilmis. Sinirlarimiz belli. Biz, 16 kardesiz. Bunu yapan kisi öz amcamiz, amca oglumuz ve üvey agabeyimiz oluyor. Sahte tapu hazirlayarak, tapu müdürlerini de kandirarak islemler yapmistir. Dedem, babam ve amcam uzun yillar önce vefat ettiler. Ölü insanlari sag gösterip arazileri hibe ettiklerini öne sürüyorlar. Babam öldükten sonra biz yetim kaldik. Halk arasinda bu konulardan dolayi kan dökülüyor. Biz, tarlamizi istiyoruz, kan dökülmesini istemiyoruz. Bizi öldürseler de tarlamizdan vazgeçmeyecegiz. Devlet büyüklerinden bize yardim etmelerini bekliyoruz. Onlar için de bizim için de adalet istiyoruz” seklinde konustu.

"Sahte tapularla arazilerimizi aldilar" diyen Hüseyin Taçilik ise, "1974 amcam vefat etti. 1976 yilinda babam vefat etti. 1997 yilinda amcami ve babami sag gösterip sahte evrakla arazilerimizi kendi zimmetlerine geçiriyorlar. Dedemi sag gösterip arazileri amcam Sehmus Eryagma’ya hibe etmis. Amcam da Abdülkadir Eryagma’ya ondan da Emin Eryagma’ya hibe edilmis. Ama bizim dedemiz, babamiz ve amcamiz vefat ettigi için hibe edilemez. Babam soyismi Kirmiziogullari olan yabanci bir adamdan almis bu araziyi. Biz arazimiz için adalet istiyoruz. Devlet büyüklerimizden yardim istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, üvey agabey, kardeslerin iddiasina karsilik röportaj talebine cevap vermedi.
Kaynak: İHA