Cumhurbaskani Basdanismani Aslan Açiklamasi '15 Temmuz Tiyatro Degildir, Bunu Z Kusagina Iyi Anlatmak Gerekir'

Cumhurbaskani Basdanismani ve 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan, 15 Temmuz darbe girisiminin Z kusagina iyi anlatilmasi gerektigini belirterek, "Onlara bunu iyi anlatmak lazim yoksa tiyatro gibi gelebilir. 15 Temmuz’da, 253 sehidimiz, 3 bine yakin gazimiz var. Onlarin yüzü suyu hürmetine biz bu vatanda duruyoruz. Bunlari herkesin bilmesi lazim" dedi.

Cumhurbaskani Basdanismani Aslan Açiklamasi '15 Temmuz Tiyatro Degildir, Bunu Z Kusagina Iyi Anlatmak Gerekir'
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlügü tarafindan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsaminda "15 Temmuz Isgal Girisimi" konulu konferans düzenlendi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Alper Mumyakmaz’in moderatörlügünde düzenlenen konferansa Cumhurbaskani Basdanismani Turgut Aslan’in konuk konusmaci olarak katildi.

15 Temmuz gazisi Aslan, konferansta 15 Temmuz isgal girisimi gecesinde yasanilanlari anlatti.

15 Temmuz darbe girisiminde sehit düsen 253 vatandasi, rahmet ve minnetle anarak konusmasina baslayan Aslan, darbe gecesinde hain terör örgütü tarafindan 3 bin kisiye yakin vatandasin da gazi oldugunu söyledi.

15 Temmuz’un Z kusagina iyi anlatilmasi gerektigini belirten Aslan, "Onlar da 15 Temmuz’un ne oldugunu iyi bilmeli. Onlara iyi anlatmak lazim yoksa tiyatro gibi gelebilir. Tiyatro degildir 15 Temmuz, 253 sehidimiz, 3 bine yakin gazimiz var. Onlarin yüzü suyu hürmetine biz bu vatanda duruyoruz. Bunlari herkesin bilmesi lazim. Birilerinin dedigi gibi tiyatro falan degildir gerçek bir kalkismadir. Baska gidecek vatanimiz yok bizim. Türkiye Cumhuriyeti vatanimiz olmustur. Vatanimiz uçuruma düsmek üzereyken Sayin Cumhurbaskani ve milletimiz bize güvendi. Vatanimiza asla kimseye vermeyiz" dedi.

Terörle Mücadele Daire Baskani olarak FETÖ’nün ana hedeflerinden biri oldugunu belirten Aslan, FETÖ’nün adli yönden bir terör örgütü olduguna dair düzenledigi rapordan dolayi hedef gösterildigine vurgu yapti. Fen-Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Alper Mumyakmaz ise 15 Temmuz darbe girisiminin hem 1960 ve 1980 darbeleri ile olan sosyo-politik baglantisi hem de bu darbelerden ayrilan yönleri üzerinde durdu.

Erdogan Akdag Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen konferansa Yozgat Cumhuriyet Bassavcisi Recep Sevgili, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yasar, daire müdürleri sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, POMEM ögrencileri ve çok sayida ögretim elemani katildi.

Konferansin sonunda Rektör Prof. Dr. Evren Yasar, Cumhurbaskani Basdanismani Gazi Turgut Aslan’a ve Fen-Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Alper Mumyakmaz’a günün anisina plaket takdim etti.
Kaynak: İHA