Yozgat'ta 15 Temmuz Düzenlenen Törenle Anildi

Yozgat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle vatandaslarin yogun katilimi ile anma etkinligi düzenlendi.

Yozgat'ta 15 Temmuz Düzenlenen Törenle Anildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Lise Caddesi’nde bayrak yürüyüsü ile basladi.

Cumhuriyet Meydani’nda saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam eden etkinlik, Kur’an-i Kerim tilaveti ile sürdü. Cumhuriyet Meydani’na kurulan dev ekranda 15 Temmuz ruhunu yansitan kamu spotlari, fotograflar ve film gösterileri vatandaslarin duygu dolu anlar yasamasina sebep oldu.

Programda konusan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, etkinlige katilan vatandaslara tesekkür ederek, “15 Temmuz bitmeyen gece, hainlerin depresmesiyle baslayip Türk milletinin kahramanliklariyla neticelenen gecedir. Iste 15 Temmuz karanlikla baslayip Türk milletinin yigitligi cesareti ve ferasetiyle aydinliga erisen gece. 15 Temmuz devsirmelerin, degismelerin, aramizdan yetisenlerin, milletine saldiran yetistirmelerin milletine saldirmasiyla baslayan ve sayin cumhurbaskanimizin liderliginde Türk milletinin feraseti ile Türk ve dünya demokrasi tarihinde tarihe geçen bitmeyen gece 15 Temmuz. Darbelere son, ihanete nihayet hainlere hain diye son veren gece” dedi.

15 Temmuz gecesini tekrar yasamamak adina bir arada bulunduklarini belirten Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan ise, “Cenab-i Hakk bize bir daha öyle karanlik geceler yasatmasin, biz yasadikça bu karanlik geceyi unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Türk milletinin birligine bir kalkisma oldugu gece. Türk devleti, Türk milleti birçok ihtilallerle karsilasti. Ama ilk defa kendi halkina karsi kursun sikan, kendi halkinin üzerine bombalar yagdiran bir iradeyle karsi karsiya kaldi. Türk milleti o gece dayanismanin en güzel örnegini, birlik ve beraberligin en güzel örnegini verdi. Insallah inaniyoruz ki bundan sonra memleketimizde hiç kimse böyle bir haince kalkismaya cesaret edemeyecek. Çünkü milletimiz buna izin vermeyecek, vermedi de” seklinde konustu.

Program, Il Müftülügü Korosu tarafindan ilahilerin ve türkülerin okunmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA