Aksaray'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Aksaray’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sehitligi ziyaretle basladi.

Aksaray'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü
Aksaray’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programi çerçevesinde Aksaray Sehitligi’ne ziyaret gerçeklestirildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan ziyarette Kocasinan Camii Imami Ömer Yilmaz’in Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti. Aksaray Il Müftüsü Veysel Isildar 15 Temmuz sehitleri için dua okudu. Sehitlerin mezarlari ziyaret edilerek dualar edildi, karanfiller birakildi. Vali Mehmet Ali Kumbuzoglu, programda sehit aileleri ile yakindan ilgilendi, onlara sarilarak destek olmaya çalisti ve dualar etti. Sehit mezarlarina karanfil birakilmasiyla devam eden program, duygusal anlara da sahne oldu.

Anma programina, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu, AK Parti Aksaray Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Altinsoy, Belediye Baskani Evren Dinçer, IYI Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldir, Il Genel Meclisi Baskani Latif Agir, AK Parti Il Baskani Hamza Aktürk ile daire müdürleri ve sehit yakinlari katildi.

Kaynak: İHA