Malatya Büyüksehir Belediyesi'nin Kamyonu Dehset Saçti

Malatya’nin Darende ilçesinde Büyüksehir Belediyesine ait kamyon fireni tutmayinca trafik isiklarinda bekleyen minibüse arkadan çarpti. Feci kazada minibüste bulunan yolculardan 5 kisi yaralandi.

Malatya Büyüksehir Belediyesi'nin Kamyonu Dehset Saçti
Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde bulunan Darende ilçesinde yasanan kazada Malatya Büyüksehir Belediyesi’ne ait kamyon dehset saçti.

Edinilen bilgilere göre, Malatya Büyüksehir Belediyesi’ne ait B.K. yönetimindeki 44 BA 560 plakali hafriyat kamyonunun iddiaya göre frenleri tutmayinca Asagi Ulupinar mevkiinde trafik isiklarinda bekleyen Nasir Alan 06 AY 1197 plakali minibüse arkadan çarpti. Kazada minibüs içerisinde bulunan Ömer Seyit Alan (12), Hamsi Alan, Sümbül Alan, Besra Alan ve sürücü Nasir Alan yaralandi.

Kaza sonrasi bölgeye ambulanslar sevk edilirken, Darende’de devlet hastanesine kaldirilan yaralilardan durumlari agir olan Ömer Seyit Alan ile Besra Alan hava ambulansi ile Malatya Turgut Özal Tip Merkezi’ne sevk edildi.

Freni tutmayarak isikta bekleyen minibüsü önüne katarak yaklasik 500 metre sürükleyen Büyüksehir Belediyesi kamyonunun sürücüsü ise jandarma ekiplerince gözaltina alindi.

Öte yandan, kazazedelere yardim için duran bir kamyona da arkadan baska bir kamyonun çarpmasi sonucu ikinci kaza meydana geldi. Yaralananin olmadigi ikinci kaza sonrasi çevre yolunda trafik kontrollü saglanirken, kazayla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA