Mardin Büyüksehir Belediyesi, Esnafin Elektrigini Kesti

Mardin Büyüksehir Belediyesi Ulasim Daire Baskanligi ekipleri, Kiziltepe Yeni Mahalle’de yön levhalarini kaldirama monte ettigi sirada yer altindan geçen elektrik kablolarina zarar verdi. Cadde üzerinde bulunan birçok is yerinin elektrigi kesildi. Esnaf, belediye ekiplerine tepki gösterdi.

Mardin Büyüksehir Belediyesi, Esnafin Elektrigini Kesti
Mardin Büyüksehir Belediyesi Ulasim Daire Baskanligi, Kiziltepe ilçesi Yeni Mahalle Cumhuriyet Meydan’inda trafik akisini düzenlemek için yün levhalarini yerlestirdi. Meydanin girisinde kaldirima monte edilen yön levhasi yer altindan geçen elektrik sebekesine zarar verdi. Cadde üzerinde bulunana bir çok is yerinin elektrigi kesildi. Ulasim Daire Baskanligi ekiplerine tepki gösteren esnaf, yaz sicaginda magdur edildiklerini ifade etti.

Cadde üzerinde bunun kasap, firin, matbaa gibi isletme sahipleri, belediyenin elektrik sirketiyle koordineli bir sekilde çalisma yapmasi gerektigini belirterek magduriyetlerinin hemen giderilmesini istedi.

Cadde üzerinde kasap dükkani isleten Ekrem Seran, "Biz burada esnafiz. Büyüksehir Belediye ekipleri geldi, burada levhalari yere çakti. Yeralti kablosu kesildi. Kimse gelmiyor, kimse ugrasmiyor. Ben burada kasabim, etler hepsi kokacak" dedi.

Ayni cadde üzerinde ekmek firini  isleten Oktay Ergül ise "Sabah belediye ekipleri geldi, yön levhalarini çakti. Sabahtan elektriklerimiz gitti, bütün ekmeklerimiz fabrikada kaldi. Perisan olduk. Lütfen bu konuya bir çare bulalim" ifadelerini kullandi.

Esnaf ariza kaydi olusturduktan sonra Dicle Elektrik ariza ekipleri bölgeye gelerek çalisma baslatti.
Kaynak: İHA