Yunan Unsurlari Türk Balikçi Teknesine Çarparak Hasar Verdi

Çanakkale’de uluslararasi karasularinda balik avlayan Türk balikçi teknesine Yunan Sahil Güvenligi botu çarpti. Çarpma sonucu hasar gören tekne, Türk Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri tarafindan Gökçeada ilçesindeki limana çekildi.

Yunan Unsurlari Türk Balikçi Teknesine Çarparak Hasar Verdi
Gökçeada ilçesi ile Semadirek Adasi arasindaki uluslararasi karasularinda geçen yil balik avlarken kendisine müdahale eden Yunan Sahil Güvenligine kafa tutan ve "Ilker Reis" adiyla bilinen balikçi Ilker Özdemir, "Kizil Elma" adli 12 metrelik teknesiyle balik avlamak için Zürafa Kayaliklari açiklarina gitti. Bu esnada Yunan unsurlari, botlariyla balikçi Özdemir’in teknesine çarpti. Çarpma sonucu teknede hasar olustu. Özdemir ve yaninda bulunan oglu Efe Özdemir, durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirerek yardim istedi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanligi’na bagli 3 bot olay yerine sevk edildi. Teknenin su almaya baslamasi üzerine Özdemir ve oglu, suyu tahliye etmeye çalisti. Sahil Güvenlik ekipleri, teknedeki camlarin kirilmasi sonucu yaralanan Özdemir ve ogluna ilk müdahaleyi yaptiktan sonra tekneyi 2 Sahil Güvenlik botu ile Gökçeada’nin Kaleköy Limani’na çekti.

Yunan Sahil Güvenligi ekipleri Türk balikçilari teknelerini batirmakla tehdit etmisti

Gökçeada açiklarinda 31 Ocak 2023 tarihinde Ilker Özdemir, yanindaki 2 arkadasiyla uluslararasi sularda Zürafa Kayaliklari mevkiinde avlanirken Yunan Sahil Güvenlik unsurlari gelmisti. Yunan görevliler, Özdemir’den geri dönmelerini talep etmisti. Özdemir, uluslararasi sularda bulundugunu ifade ederek, Türk Sahil Güvenlik ekiplerini aradigini söylemisti. Özdemir’in teknesini batirmakla tehdit eden Yunan görevliler, balikçilarin direnmesi üzerine bir süre sonra bölgeden ayrilmis, Özdemir’in arkadaslarindan biri o anlari cep telefonuyla kayda almisti. Ilker Özdemir ise yasanan bu olay sonrasi görüntüleri sosyal medya hesabindan paylasmisti.
Kaynak: İHA