Rize'de 2 Kisinin Öldügü 'Kiraci-Ev Sahibi' Kavgasinda Karar

Rize’de 2 kisinin ölümü ile sonuçlanan ‘kiraci-ev sahibi’ kavgasiyla ilgili davada sanik, müebbet ve 34 yil 6 ay hapis cezasina çarptirildi.

Rize'de 2 Kisinin Öldügü 'Kiraci-Ev Sahibi' Kavgasinda Karar
Rize merkeze bagli Pasakuyu Mahallesi Atatürk Caddesi’nde 24 Temmuz 2023 tarihinde, teyzesinin evden çikmasini isteyen ev sahibi Mücahit Kazanci ile Halil Ibrahim Ak arasinda kavga çikmisti. Mücahit Kazanci, ekmek biçagiyla Halil Ibrahim Ak, Sedat Semavi Sari ve Miraç Bakirci’yi yaralamisti. Olayda Halil Ibrahim Ak ve Sedat Semavi Sari ise hayatini kaybetmisti.

Rize 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin son durusmasina, tutuklu sanik Mücahit Kazanci SEGBIS ile baglandi. Durusmaya ayni zamanda olayda yaralanan Miraç Bakirci, hayatini kaybeden Halil Ibrahim Ak ve Sedat Semavi Sari’nin aileleri katildi.

Mahkeme olayin faili Mücahit Kazanci’ya Halil Ibrahim Ak’a yönelik ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasina, Sedat Semavi Sari’ya yönelik ‘Kasten adam öldürme’ suçundan 18 yil hapis cezasi ile cezalandirilmasina, Miraç Bakirci’ya yönelik ise ‘Kasten adam öldürmeye tesebbüs’ suçundan 15 yil hapis cezasi ile cezalandirilmasina karar verildi.

Kazanci ayni zamanda Halil Ibrahim Ak, Sedat Semavi Sari ve Miraç Bakirci’nin olayda adi geçen arkadaslari S.Ç.’ye yönelik de ‘silahla tehdit’ suçundan 1 yil 6 ay hapis cezasi verildi.

Mahkeme heyeti ayrica olayi faili Mücahit Kazanci’nin sanik kardesleri M.E.K’nin kasten yaralama suçundan 100 gün adli para cezasi ile cezalandirilmasina, S.M.K.’nin kasten yaralama suçundan 75 gün adli para cezasi ile cezalandirilmasina, Halil Ibrahim Ak, Sedat Semavi Sari ve Miraç Bakirci’nin olayda adi geçen arkadaslari S.Ç.’ye ise kasten yaralama suçundan 100 gün adli para cezasi ile cezalandirilmasina ve hükmün geri birakilmasina karar verdi.
Kaynak: İHA