Saglik-Sen Genel Baskani Dogan Açiklamasi 'Biz Hekimin Hakkini Nasil Koruyabiliriz, Gelistirebiliriz Bunun Derdindeyiz'

Saglik-Sen Hekim Komisyonu tarafindan düzenlenen "Aile Hekimligi Güncel Sorunlari ve Gelecek Perspektifi Çalistayi"nda konusan Genel Baskan Mahmut Faruk Dogan, “Saglik-Sen bütün saglik meslek gruplarinin hakki için mücadele ediyor. Hekimlerin de hakkini korumak Saglik-Sen’in görevi ve bu anlayisla çalisiyoruz. Biz popülizm yapmadan hekimin hakkini nasil koruyabiliriz, gelistirebiliriz bunun derdindeyiz” dedi.

Saglik-Sen Genel Baskani Dogan Açiklamasi 'Biz Hekimin Hakkini Nasil Koruyabiliriz, Gelistirebiliriz Bunun Derdindeyiz'
Saglik-Sen Hekim Komisyonu tarafindan "Aile Hekimligi Güncel Sorunlari ve Gelecek Perspektifi Çalistayi” gerçeklestirildi.

Çalistayda, aile hekimligi uygulamasi, aile hekimligi yönetmeligi ve aile hekimligi uzmanlik egitimiyle ilgili yasanan tüm sorun ve sikintilar masaya yatirilarak, çözüm önerileri arandi.

3 oturum seklinde gerçeklesen çalistayda, aile hekimleri, alaninda uzman isimler ve akademisyenler aile hekimliginin gelecegini tartisti.

Çalistaya Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Faruk Dogan, Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Irgatoglu, Hekim Komisyonu Baskani Dr. Hüseyin Alperen Güldiken, SASAM Hekim Koordinatörü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Baskani Dr. Türkü Yagmur Nehir, akademisyenler ve çok sayida aile hekimi katildi.

“Saglik-Sen bütün saglik meslek gruplarinin hakki için mücadele ediyor”

Genel Baskan Mahmut Faruk Dogan yaptigi konusmada, Saglik-Sen’in farkli bir anlayisi benimseyerek sendikacilik yaptigini ifade etti.

Sosyal sendikacilik vizyonuyla birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Dogan, “Hem sosyal sendikacilik anlayisiyla üyelerimizin yaninda olmaya çalisiyor hem de saglik ve sosyal hizmet profesyonellerimizin çalisma sartlarini iyilestirmek, haklarini gelistirmek için mücadele ediyoruz” dedi.

“Biz popülizm yapmadan hekimin hakkini nasil koruyabiliriz, gelistirebiliriz bunun derdindeyiz”

7 ay önce Hekim Komisyonu’nu kurduklarini söyleyen Dogan, “Hekim Komisyonumuz Türkiye genelinde hizli bir sekilde örgütlenmesini sürdürüyor. Çünkü Saglik-Sen bütün saglik meslek gruplarinin hakki için mücadele ediyor. Hekimlerin de hakkini korumak Saglik-Sen’in görevi. Biz popülizm yapmadan hekimin hakkini nasil koruyabiliriz, gelistirebiliriz bunun derdindeyiz. Saglik-Sen olarak popülist bir yaklasim içinde degiliz. Çözüm odakli bir anlayisla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Akademik ve bilimsel sendikacilik anlayisiyla çalisiyoruz” diye konustu.

“Aile hekimlerimizin sorunlarini çözmek için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz”

Çalistaylari önemsediklerini dile getiren Dogan, konusmasini su sözlerle sürdürdü:

“Sorunlar sürekli güncelleniyor. Bu yüzden çalistaylarda güncellenmeli, raporlarda. Geçmiste sorun olmayan konulara bir bakiyoruz bugün sorun haline gelmis. Aile hekimliginde, birinci basmakta hangi sorunlar yasaniyorsa bu çalistayda konusacagiz ve tartisacagiz. Çikan sonuç raporunu Cumhurbaskanligi, TBMM ve Saglik Bakanligi basta olmak üzere tüm yetkililerle paylasip, pesini birakmayacagiz. Aile hekimlerimizin sorunlarini çözmek için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Biz bütün saglik meslek gruplari için çalistaylar yapiyoruz. Aile hekimliginde çalisan ebe ve hemsire arkadaslarimiz için de bir çalistay gerçeklestirecegiz”.

“Aile hekimlerimizin sorunlarini ve çözüm önerilerini konusacagiz”

Hekim Komisyonu Baskani Dr. Hüseyin Alperen Güldiken de yaptigi konusmada, çalistayin gündemiyle ilgili bilgiler vererek, “Hekim Komisyonu olarak yaklasik 7 ay önce hekimlerimizin özlük, ekonomik ve sosyal haklarini savunmak, çalisma sartlarini iyilestirmek, mesleki gelisimlerine katkida bulunmak ve en önemlisi sürdürülebilir saglik sitemi için çalismalara basladik. Çesitli çalistaylar düzenliyor, saha ziyaretleri yapiyor ve akademik egitimler gerçeklestiriyoruz. Bu çalistayda da aile hekimlerimizin taleplerini, sorunlarini, çözüm önerilerini konusacagiz. Buradan çikan sonuçlari basta Saglik Bakanligi olmak üzere ilgili yetkililerle paylasacak ve takipçisi olacagiz” ifadelerini kullandi.

Yapilan açilis konusmalarinin ardindan olusturulan 4 masada, “Aile hekimligi uygulamasinda karsilasilan sorunlar ve çözüm önerileri nelerdir? Aile hekimligi sisteminin Türkiye’deki konumu ve gelecek perspektifi nasil olmalidir? Aile hekimligi yönetmelikleri ihtiyaca cevap veriyor mu? Aile hekimligi uzmanlik egitimleri nasil olmalidir” sorularina cevaplar arandi.
Kaynak: İHA