IGM'de Arazi Ve Ekili Alan Yanginlari Görüsüldü

Afyonkarahisar Il Genel Meclisi’nin (IGM) Temmuz ayi çalismalarinda söz alan meclis üyeleri arazi ve ekili alan yanginlarina dikkat çekerek vatandaslarin dikkatli olmalarini istedi.

IGM'de Arazi Ve Ekili Alan Yanginlari Görüsüldü
IGM Temmuz ayi toplantilari basladi.

Toplantiya IGM Baskani Mehmet Siper’in yerine vekaleten Ahmet Mahmut Saylik baskanlik yapti. Gerçeklestirilen toplantida gündeme dair maddeler okunarak gerekli komisyonlara havale edildi.

Gündem disi söz alan Milliyetçi Hareket Partisi IGM üyesi Ahmet Zeki Ertürk, hasat zamaninda çikan yanginlar hakkinda üyeleri bilgilendirdi. Ertürk açiklamasinda, “Hububatin hasat dönemini yasiyoruz. Bayram haftasi içerisinde ilimize bagli 3 köyümüzde 4 yangin olayi meydana geldi. Bu yanginlar gerek aniz yakilmasi vasitasiyla gerekse de piknik faaliyetlerinde dolayi ya da hububat ekili alanlardan geçen araçlar içerisinden sigara atmasiyla yanginlar meydana geldi. Ilk yangin, Kaplanli Köyünde meydana geldi. Bu yangin köyün hanelerine de ulasacak sekildeydi. Ikincisi Giresunlular Sehitligi yakininda meydana geldi. Üçüncüsü ve dördüncüsü ise Bostanli Köyünde meydana geldi. 5 gün arayla iki sefer yangin çikti. Bostanli köyünde son çikan yanginda 45-50 dekarlik hububat ekili arazi yandi. Takdir edersiniz ki çiftçilerimiz buraya emek sarf ediyorlar. Bir yil emek veriyorlar ve ümit bagliyorlar. Kirsal alanlarda yasayan vatandaslarimizin anizlarini yakmamasini, araçlari ile seyahat halindeki insanlarin sigaralarini atmamalarini ve ormanlik alanlarda da piknik yapmamalarini özellikle istirham ediyorum. Meclis üyesi arkadaslarimizdan ricam kendi bölgelerinde bulunan vatandaslarimiza uyarilarda bulunmasidir” dedi.

Kaynak: İHA