Tesla'da 'maaş' krizi! Elon Musk istifa edebilir

Tesla Yönetim Kurulu Başkanı Robyn Denholm, hissedarlardan Elon Musk'ın 56 milyar dolarlık maaş paketini onaylamalarını istedi. Aksi halinde, Musk'ın "başka yerlere kaçabileceğini" belirtti.

Tesla'da 'maaş' krizi! Elon Musk istifa edebilir
Tesla Yönetim Kurulu Başkanı Robyn Denholm, şirketin hissedarlarına Elon Musk'ın devasa 56 milyar dolarlık ödeme paketini onaylamaları çağrısında bulundu. Aksi takdirde milyarder CEO'yu başka yerlere kaptırma riskiyle karşı karşıya kalacaklarını belirtti.

13 Haziran'da Tesla hissedarları, Musk'ın 56 milyar dolarlık maaş paketinin kaderini belirleyecek. Hissedarlar, Musk'ın maaşı konusunda ikinci kez bir araya gelecekler. Delaware eyalet yargıcı, bu yılın başlarında ilk onayı 'derinlemesine kusurlu' olduğu gerekçesiyle iptal etmişti.

'ELON SIRADAN BİR YÖNETİCİ DEĞİL'
Şimdi şirket, hissedarları teklifi ikinci kez onaylamaları için ikna etmek amacıyla tam anlamıyla bir baskı yapıyor. Denholm, yaptığı açıklamada Elon Musk'ın motive edilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

'Elon sıradan bir yönetici değil. Tesla da sıradan bir şirket değil. Normal şirketlerin kilit yöneticilerini ödüllendirmek için kullandıkları yöntemler Tesla tarafında sonuç vermeyecektir. Elon gibi birini motive etmek farklı bir şey gerektiriyor.'

Son olarak Denholm, Elon Musk'ın maaş paketi onaylanmaması halinde 'başka yerlere kaçabileceğini' ima etti.