Artvin'de Kurbanlik Koçun Güvenli Yolculugu

Artvin’in Kemalpasa ilçesinde küçükbas hayvan besiciligi yapan Hakan Üçüncü, hastalanarak sürüden ayrilan kurbanlik koçlarini yaylaya götürmek için ilginç bir yöntem tercih etti. Üç koçu lüks cipinin bagajina yerlestiren Üçüncü, son koçu ise ön koltuga oturtup emniyet kemerini takarak yaylaya götürdü.

Artvin'de Kurbanlik Koçun Güvenli Yolculugu
Her yil yaz aylarinda sürüsünü ilçeye bagli Küçükova Yaylasina çikartan Hakan Üçüncü, bu yil 4 kurbanlik koçunun ayaklarinda olusan yaralar nedeniyle onlari ilçede birakmak zorunda kaldi. Bir süre sonra iyilesen koçlari yeniden yaylaya götürmek isteyen Üçüncü, kurbanlik koçlarini lüks cipi ile yaylaya götürdü.

Üçüncü, koçlardan üçünü bagaja yerlestirdikten sonra 4. koçu ön koltuga koyarak emniyet kemerini takti. Yol boyunca koçun emniyet kemeri takili halde seyahat ettigi anlar, sosyal medyada paylasildiktan kisa süre sonra viral oldu. Koçun sakin bir sekilde cipin koltugunda oturdugu ve emniyet kemerinin bagli oldugu görüntüler, izleyenlerin gülümsemesine neden oldu.

Üçüncü’nün çektigi videoda, "Koç, sakin sakin emniyet kemersiz gezmeyesin. Sanki Batum’a gidecek, yat asagi, cipe de bindin son son" dedigi duyuluyor. Video viral olduktan sonra Üçüncü, yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

"Dogduk dogali hayvancilikla ugrasiyoruz. Her yil hayvanlari otlata otlata Küçükova Yaylasina götürüyorum. Bu yil da yaylaya çikmadan önce dört hayvanim hastalandi, ayaklarinda yara çikti ve onlari ilçede birakmak zorunda kaldim. Iyilestikten sonra arabama bindirip, emniyet kemerini takarak Kemalpasa’dan Küçükova Yaylasina getirdim. Kurban Bayrami yaklasiyor, bu koçlari kurbana verecegim. Son bir kez cipe binip gezmelerini istedim. Yolda giderken onlarla muhabbet ettim. Güvenli yolculuk etmeleri için emniyet kemeri taktim."

Hakan Üçüncü’nün bu duyarli ve ilginç yöntemi, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve hayvan güvenligine verdigi önem nedeniyle takdir topladi.
Kaynak: İHA