Tunceli'de Afet Müdahale Plani Çerçevesinde Travma Egitimleri Düzenlendi

Türkiye Afet Müdahale Plani çerçevesinde Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan psikososyal müdahale ekiplerine yönelik, Dünya Insani Dayanisma Derneginin destegi baslatilan travma egitimleri tamamlandi.

Tunceli'de Afet Müdahale Plani Çerçevesinde Travma Egitimleri Düzenlendi
Paydas kamu kurum ve kuruluslarinin personelinin katildigi etkinlige Doç. Dr. Ayten Zara, travma kavrami ve travmanin dogasi konularinda bilgiler verdi.

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Seyfettin Özdemir de ‘’Ülkemiz jeolojik yapisi geregi birçok dogal afete açik durumda. Yakin zamanda asrin felaketi olan bir deprem yasadik. Yasanan afetlerde çocuk olsun kadin olsun tüm halkimiz yogun bir sekilde travmaya maruz kalmaktadir. Biz güçlü bir devlet ve güçlü bir milletiz. Bunun için artik afetlerle yasamayi ögrenmemiz gerekiyor. Psikososyal müdahale ekiplerine yönelik yapilan egitimleri çok önemsiyoruz. Afetlerde daha etkin müdahale edebilmek amaciyla alaninda uzman hocalarimizin katkisiyla 3 gün devam eden Travma konusunda ki egitimlerimizi tamamladik. Yeni egitim planlari için çalisma içerisindeyiz. Egitime katilan tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA