Rize Valisi Baydas Açiklamasi '5 Ilde Es Zamanli Gerçeklesen Operasyonda Gözaltina Alinan 25 Sahistan 19'U Tutuklandi'
Rize Valisi Ihsan Selim Baydas, 5 ilde es zamanli yapilan uyusturucu operasyonunda gözaltina alinan 25 kisiden 19’unun tutuklanarak ceza evine gönderildigini, dün Ardesen ilçesinde tugla yüklü tirin içerisinden çikan 30 düzensiz göçmen hakkinda yasal islem basladigini tir sürücüsünün tutuklandigini dile getirdi. Vali Baydas ayrica Rize’deki bir okulda taciz iddialari nedeniyle görevden alinan sahis hakkinda müfettis görevlendirildigini kaydetti.

“Araç sürücüsü o an itibariyle gözaltina alinmisti, su an itibariyle de tutuklandi”
Dün Rize’nin Ardesen ilçesinde emniyet mensuplarinin durdurdugu tirdan çikan 30 düzensiz göçmen hakkinda da konusan Rize Valisi Baydas, araç sürücüsünün tutuklandigini dile getirerek “Il Emniyet Müdürlügümüz ve Ardesen Ilçe Emniyet Müdürlügümüz ekiplerince dün sehrimizden geçen üzeri tugla yüklü bir tir durdurulup trafik ekiplerimizce istihbarat birimlerimizce kontrol edildiginde o tugla yüklü tirin içerisinde 27 Afganistan, 2 Banglades, 1 Pakistan olmak üzere 30 düzensiz göçmenin oldugu görülmüstür. Arkadaslarimiz bu sahislarla ilgili gerekli islemleri, Göç Idaresi Baskanligimiz ve ilgili birimlerimizle gerçeklestirmeye basladilar. Araç sürücüsü M.K. isimli sahista o an itibariyle gözaltina alinmisti. Su an itibariyle de tutuklanarak cezaevine gönderilmistir. Burada tabii tirin düzenegi de ilginç. Üst taraf tuglalarla kapli. Iç tarafinda gelen kisilerin kalabilecegi sekilde bir düzenek var” dedi.
“Eger okul idaresine bu konu yansidi ve okul idaresinde bu meseleyle ilgili bir refleks gelismediyse sorusturma elbette idarecilere yönelik de devam edecek”
Rize Merkez Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lise’nde çalisan H.K. isimli okul personeli, ögrenciyi taciz ettigi iddiasiyla dün açiga alinisti. Görevden alinan H.T. için müfettis görevlendirildiginin altini çizen Vali Baydas, gerekli görüldügü takdirde Milli Egitim Bakanligi’ndan da müfettis talep edilecegini dile getirdi. Baydas “Milli Egitim Müdürlügümüze 25 Haziran itibariyle bir sikayet ulasiyor. Milli Egitim Müdürümüz bu konuyu hizlica bana aktardi. Ben de ayni gün bu konu Milli Egitim’e geldikten hemen sonra ilgili sahsin açiga alinmasi talimatini verdim. Açiga aldik ve sorusturma baslattik. Daha sonra ilerleyen saatlerde tabii sosyal medyada da birtakim paylasimlar dolasti. Ama açiga alma islemi sorusturma açma islemini gerçeklestirmistik. Sorusturma basladi, devam ediyor. Bakacagiz burada sikayete konu olan meselelerin detayi nedir? Konunun içerigi, teferruati nedir? Orada bir idari zaaf var midir, yok mudur? Eger okul idaresine bu konu yansidi ve okul idaresinde bu meseleyle ilgili bir refleks gelismediyse sorusturma elbette idarecilere yönelik de devam edecek. Bu hassasiyetin altini çizelim. Bu mesele ihmal edecegimiz bir mesele degildir. Görevlendirdigimiz müfettis basladi.
Bugün de görüstüm. Gidisatina göre Milli Egitim Bakanligi’ndan da müfettis talep edecegiz. Çok tarafli olarak bakacagiz. Burada bir suiistimal var mi? Ifade edildigi gibi bir taciz var mi ve detayi nedir? Bununla ilgili endiseniz olmasin. Sorusturma açtik, açiga aldik. Ve eger devaminda ilerleyecek bir idari kusur varsa da onu da devam ettirecegiz” seklinde konustu.