Kus Cenneti'ne Bayram Tatilinde 8 Bin 500 Ziyaret

UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti, 9 günlük bayram tatilinde tatilcilerin ugrak noktasi oldu. Bayram tatili boyunca deltayi 8 bin 500 kisi ziyaret etti. Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Kizilirmak Deltamiz ziyaretçilerimizin ugrak noktasi oluyor. Hizmete açtigimiz tesislerimizle birlikte ziyaretçilerimiz deltada hosça vakit geçiriyorlar” dedi.

Kus Cenneti'ne Bayram Tatilinde 8 Bin 500 Ziyaret
Türkiye’nin en önemli sulak alanlarindan biri olan Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti her mevsim binlerce ziyaretçiyi agirliyor. Yerli ve yabanci turistlerin ilgi gösterdigi deltada özellikle hafta sonlari ve tatillerde ziyaretçi yogunlugu yasaniyor. Dogal güzellikleriyle ünlü Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti’nde turizm olanaklarinin artirilmasina önem veren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, Kizilirmak’in essiz dogal çevresinde konumlanan Kizilirmak Doganca Kafe Ziyaretçi Merkezi, Bungalov Evleri ve Otantik Kil Çadirini yeniden hizmete açarak deltayi yeniden turizmde odak nokta haline getirdi. Tesislerin yeniden hizmete girmesiyle Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti ziyaretçi sayisini geçen yilin ayni dönemine göre 2 kat artti. Deltayi sadece bayram tatilinde ise 8 bin 500 kisi ziyaret etti.

“Turizmde odak samsun hedefiyle çalisiyoruz”

Samsun’u turizmin merkezi haline getirmek için çalismalara devam ettiklerini belirten Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Turizmde Odak Samsun’ hedefiyle sehrimize hizmet etmeye, potansiyelimizi daha yukari çikarmak için çalismaya devam ediyoruz. Samsun’umuz 17 ilçesiyle bir doga harikasi bir sehir. Bizim önceligimiz bu güzellikleri daha da ön plana çikartmak olacak. Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti de Samsun turizmi için çok önemli bir deger. Deltaya olan ilgiyi artirmak ve ziyaretçilerimize en iyi deneyi sunma adina burada bulunan Kizilirmak Doganca Kafe Ziyaretçi Merkezi, Bungalov Evleri ve Otantik Kil Çadirini yeniden hizmete açtik. Tesislerin açilmasiyla ilginin de arttigina tanik olduk. Burasi doga tutkunlari ve kus gözlemcileri için muhtesem bir floraya sahip. Bir kez daha tüm ziyaretçilerimizi Kizilirmak Deltasi’nin büyüleyici dogasini kesfetmeye ve huzur dolu anlarin tadini çikarmaya bekliyoruz” diye konustu.



Tesislerin yeniden hizmete açilmasi ilgiyi artirdi

Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti’ndeki tesislerin yeniden hizmete açilmasiyla birlikte birçok kus gözlemcisi, fotograf tutkunu ve dogaseverin rotasini bölgeye çevirdi. Kizilirmak’in büyüleyici dogasini kesfetmek isteyenler Büyüksehir Belediyesine ait tesislerde huzur dolu anlarin tadini çikarabiliyor. Kahvalti, izgara çesitleri, sicak ve soguk içeceklerle Doganca Kafe Ziyaretçi Merkezi misafirleri agirlarken doganin kalbinde yer alan Bungalov Evler, huzurlu bir konaklama deneyimi vadediyor. Otantik Kil Çadiri ise Galeriç Subasar Ormanlari’nda bulunuyor ve yöresel dokularla modern konforu bulusturuyor. Gözleme, kahvalti ve yöresel lezzetlerle dolu bu çadir, dogal ortamiyla uyum içinde keyifli bir atmosfer sunuyor. Büyüksehir Belediyesi, yeniden hizmete aldigi bu tesisler ile dogal ve kültürel zenginlikleriyle öne çikan bu bölgeyi daha genis kitlelere tanitmayi, yerel kültürü ve dogal güzellikleri vurgulayarak ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunmayi amaçliyor.
Kaynak: İHA