IDF Sözcüsü Hagari Açiklamasi 'Hamas Bir Fikirdir, Yok Edilebilecegini Düsünenler Yaniliyor'

Israil Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas’in tamamen ortadan kaldirilacagina dair söz verenlerin Israil halkini yanilttigini belirterek, "Hamas bir fikirdir, yok edilebilecegini düsünenler yaniliyor" dedi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 257 gündür devam ederken, Israil Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, Israil basinina açiklamalarda bulundu. Hagari, Hamas’in tamamen ortadan kaldirilacagina dair söz verenlerin Israil halkini yanilttigini belirterek, "Hamas bir fikirdir, yok edilebilecegini düsünenler yaniliyor. Eger hükümet bir alternatif bulmazsa Gazze’de olmaya devam edecek" dedi.

Hagari’nin açiklamasinin ardindan Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun ofisi tarafindan yapilan açiklamada, güvenlik kabinesinin "Hamas’in askeri ve idari kabiliyetlerinin yok edilmesini savas hedeflerinden biri olarak belirledigi" belirtilerek, "IDF bu konuda kararlidir" denildi.

IDF Sözcü Birimi de bir açiklama yayinlayarak, ordunun Hamas’in yönetim ve askeri kabiliyetlerini yok etmek de dahil olmak üzere hükümetin belirttigi savas hedeflerine bagli oldugunu aktardi. Açiklamada, Hagari’nin açiklamasinda "Hamas’i bir ideoloji ve fikir olarak ortadan kaldirmaktan" bahsettigi belirtilerek, "Aksini iddia etmek, sözleri baglamindan koparmak olur" denildi.
Kaynak: İHA