Bozcaada Kurban Bayrami'nda Yüzde 100 Doluluk Oranina Ulasti

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesi, 9 günlük Kurban Bayrami tatilinde konaklama tesislerinde doluluk orani yüzde 100’e ulasti. Adadaki isletmeciler ise, bayram tatilinde Bozcaada’yi tercih edecek tatilcilerin rezervasyonlarini önceden yaptirmalarini istedi. Rezervasyonsuz gelinmemesi konusunda uyardilar.

Bozcaada Kurban Bayrami'nda Yüzde 100 Doluluk Oranina Ulasti
Havasiyla küçük bir kasabayi yansitan, dar sokaklarinda farkli mimarideki eski Rum evleri, deniz ürünleri restoranlari, Türkiye’nin en iyi korunmus tarihi kalesi, bakir koylari, temiz ve buz gibi denizi yaninda, bir de Istanbul’a olan yakinligi nedeniyle pek çok kisinin tercih nedeni olan turizm merkezi Bozcaada, 9 günlük Kurban Bayrami tatilinin gözdesi oldu. Kurban Bayrami’nda basta Istanbullular olmak üzere çevre illerden gelen tatilcilerin, tercihlerini Kuzey Ege’nin incisi Bozcaada’dan yana kullanmasi bekleniyor. Bayramda, yaklasik 4 bin kapasitelik resmi konaklama kapasitesi bulunan ancak yaz aylarinda resmi olmayan tesisler ile 20 bine kadar günlük turist agirlayan Bozcaada’daki konaklama tesislerinde doluluk orani yüzde 100’e ulasti. Adadaki isletmeciler, bayram tatilinde Bozcaada’yi tercih edecek tatilcilerin rezervasyonlarini önceden yaptirmalarini istedi. Rezervasyonsuz gelinmemesi konusunda uyardilar.

Geçen Ramazan Bayrami’nda oldugu gibi Kurban Bayrami’nda da Bozcaada’nin kalabalik olacagini belirten Bozcaada Belediye Baskani Yahya Göztepe, “Okullar ve sinavlar bitti. Trafik ve altyapi açisindan biz adada önlemlerimizi aldik. Belediye ekiplerimiz bayrama hazir. Bende sahada olacagim. Suanda sorunsuz bir sekilde tatil ilerliyor. Insallah sürpriz bir sey yasanmaz ise bayramimiz güzel bir sekilde geçiririz. Adaya tatile gelecek olan tatilciler, rezervasyona dikkat etsinler. Herkesin Kurban Bayrami kutlu olsun” dedi.

Adada isletmeci Fahri Bulut, “Kurban Bayrami tatilinde Bozcaada yine en çok tercih edilen yerlerden biri oldu. Bütün hazirliklarimizi yaptik. Doluyuz. Gelecek olan misafirlere simdiden iyi bayramlar diliyorum. Bozcaada’ya gelecek olan tatilcilere tek bir tavsiyem var. Adaya gelirken rezervasyonsuz gelmeyin. Rezervasyon yaptirirsaniz çok rahat edersiniz” diye konustu.

Kaynak: İHA