Kurban Bayrami Öncesi Biçak Bileyicilerinin Yogun Mesaisi

Kurban Bayramina sayili günler kala biçak bileyicilerine talep artti.

Kurban Bayrami Öncesi Biçak Bileyicilerinin Yogun Mesaisi
Ardahan’da Kurban Bayrami’na sayili günler kala kurban kesecek vatandaslar, biçaklarini biletlemeye basladi.

Kurban Bayrami dolayisiyla kurbanlik kesim isinde kullanilacak biçaklarin yapimi, tamiri ve bakimi sebebiyle Ardahan’in çesitli noktalarinda tezgah açan biçakçilarda yogun mesai basladi.

Bayram hazirliklarini sürdüren vatandaslar, bir yandan hayvan pazarlarinda kurbanlik bakarken, diger taraftan da biçaklarini biletiyor.

Biçakçilar ise vatandasin talibine yetisebilmek için yogun mesai harciyor. Kent merkezindeki Kongre caddesi üzerindeki Özel idare is hani önünde yillardir kurban bayrami öncesi biçak bileyen Halil Bulutlar, Kurban Bayrami’na kisa bir süre kalmasina ragmen talebin az oldugunu kaydetti.

Isin ehli olmayan biçak bileyicilerin arttigini söyleyen Bulutlar, "Öncelikle tüm Islam aleminin kurban bayramini kutluyorum. Burada Ardahan halkina hizmet ediyoruz. Vatandaslarin biçaklarini keskinlestirerek bayrama hazir hale getiriyoruz. Biçak keskin olmadir ki kurbana eziyet olmasin. Bu yil islerimiz önceki yillara oranla biraz durgun. Küçük biçaklar 20 liradan, satirlar ise 50 liradan bileniyor. Hayvani yatirdiktan sonra onu kesmedikten sonra o biçak bilenmemistir. Biçagin güzel bilenip hayvana eziyet ettirilmemesi lazim. Biz de bu konuda büyük özen gösteriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA