Trafik Polisinden Denetimde Çikolata Tadinda Uyari Açiklamasi 'Senin Çikolata Parasi Gider'

Amasya’da bir kadin polis memuru, trafik denetiminde durdurulan aracin ön koltugunda oturan çocuga ve ailesine çikolata tadinda uyarida bulundu. Çocugu arka koltuga oturtup kemerlerini baglatan polis, “Bu sefer uyariyorum. Bir dahaki sefere önde oturdugunu görürsek babaya ceza yazariz. Senin çikolata parasi gider” sözleriyle uyardi.

Trafik Polisinden Denetimde Çikolata Tadinda Uyari Açiklamasi 'Senin Çikolata Parasi Gider'


“Bu sefer uyariyorum”

Il merkezinde denetim yapan Amasya Emniyet Müdürlügü trafik subesi ekiplerinden bir polis memuru, durdurulan otomobilin ön koltugunda oturan çocugu fark etti. Sürücünün yanina gelip belgelerini almasi sonrasi çocugun arka koltugu geçmesini saglayip emniyet kemerini baglatti. Baba ve annenin de emniyet kemerini baglamasi sonrasi uyarilarini sürdüren polis memuru, “Bu sefer uyariyorum. Bir dahaki sefere önde oturdugunu görürsek babaya ceza yazariz. Senin çikolata parasi gider” diye konustu.



“Ceza yok. Uyari var”

Sürücülere bilgilendirme brosürü dagitan polis, “Önümüz bayram. Bayramimiz huzurlu, mutlu, saglikli, kazasiz olsun” dedi.

Kask takan motosikletlilerden Yusuf Aksoy, “Ceza yok. Uyari var. En güzeli bu” seklinde konustu.

Denetimden memnun olan vatandaslardan Erdi Hirçin da, “Böyle denetimlerin olmasi çok iyi. Çünkü trafikte ehliyetsiz, tehlikeli sürüs yapanlar olabiliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA