TOBB Ve ICC Isbirligine Imza Atti

TOBB, Milletlerarasi Ticaret Odasi (ICC) ile is dünyasina yönelik isbirliklerine imza atti. 5 maddelik anlasma, finansman programlarindan, dijital ihracata kadar pek çok alani kapsiyor.

TOBB Ve ICC Isbirligine Imza Atti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ile Milletlerarasi Ticaret Odasi (ICC) isbirliklerini üst seviyeye tasiyacak olan bir anlasma imzaladi. Anlasma, TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu ile ICC Genel Sekreteri John Denton tarafindan Paris’te düzenlenen ICC Dünya Konseyi toplantisi kapsaminda gerçeklestirildi.

5 maddelik bir eylem planini içeren anlasma 1 yillik bir süreci kapsiyor.

Yapilan anlasmada su konular yer aliyor:

“TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin de destegiyle incoterms, uluslararasi ticaret finansmani, tedarik zinciri finansmani, yesil pazarlama ve ICC küresel ögrenme programlarinin Türk is dünyasinin hizmetine sunulmasi.

Sürdürülebilir ticaret ve sürdürülebilir ticaretin finansmanina iliskin ICC Bankacilik Komisyonu ile birlikte Türkiye’de bilgilendirme toplantilarinin yapilmasi.

ICC Girisimcilik Merkezi Istanbul Bölge Ofisi, TOBB - ICC isbirliginde, KOBI’lerin elektronik ihracat yeteneklerini gelistirmeye iliskin Dijital Ihracat Programi’nin (DEEP) Türkiye’de uygulanmasi.

ICC Genesis ve ICC Mense Belgeleri bilgilendirme toplantilarinin yapilmasi.

Yil boyunca ICC Tahkim, Dünya Odalar Federasyonu kapsaminda ortak etkinlikler düzenlenmesi.”
Kaynak: İHA