Ögrencilerin Projeleri Bilim Festivali'nde Sergilendi

Kastamonu Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen Bilim Festivali’nde ögrenciler tarafindan yapilan 52 proje begeniye sunuldu.

Ögrencilerin Projeleri Bilim Festivali'nde Sergilendi
Kastamonu Valiligi öncülügünde Kastamonu Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen TÜBITAK 4006 projelerinin sergilendigi Kastamonu Bilim Festivali (BILFEST 2024) Cumhuriyet Meydaninda açildi. Ögrencilerde ve okul toplumunda bilim, teknoloji ve fen becerilerinin artirilmasi amaciyla düzenlenen Bilim Festivali’nde çizgi izleyen robotlar, ögrencilerin tasarladigi elektrikli araçlar, planetaryum, TÜBITAK 4006 projelerinde desteklenen çalismalar ve Teknofest yarismalarinda yer alan bazi projeler sergilendi. Festivale Vali Meftun Dalli, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs ile kurum müdürleri, okul müdürleri, ögretmen ve ögrencileri ile çok sayida davetli katildi.

Açilis kurdelesinin kesilmesiyle birlikte Vali Dalli ve Milletvekili Uluay, projelerin sergilendigi stantlari gezerek bilgiler aldi.

"Gelecege dair umutlarimizi artiran çalismalari var"

Stantlari gezdikten sonra açiklamada bulunan Kastamonu Valisi Meftun Dalli, “Bir egitim ögretim yilinin daha sonuna geldik. Öncelikle Il Milli Egitim Müdürümüze basari dolu kazasiz belasiz, sikintisiz bir egitim yili geçirmemiz için harcadiklari çabadan dolayi tesekkür ediyoruz. Güzel bir yil geçirdik. Bugün burada 45 stantta 52 projemiz var. Gençlerimiz yaptiklari projeleri çalismalari sergiliyorlar. Her zaman oldugu gibi gelecege dair umutlarimizi artiran çalismalari var çocuklarimizin” dedi.

Bilim Festivali’nin düzenlenmesinin memnuniyet verici oldugunu belirten Vali Dalli, “Planetaryumumuz var. Okullarimizda 6 binden fazla ögrencimiz planetaryumu gezmis. Bu da çok güzel bir sey. Bir uzay ortami. Ayni zamanda okyanus ortamini çocuklarin yakindan görebilmesini saglayan bir çadirimiz var. Bir sey ögrenmenin amaci bir sey yapmak olmali. Yaptiginiz isin bir alicisi yoksa bosa ugrasmissiniz demektir. Bu günümüz dünyasinda daha da böyle. Gezdigimiz stantlardaki pek çok proje hakikaten günlük hayatta sanayide endüstride ise yarayabilecek seyler. Diliyoruz ki çocuklarimiz ileriki yillarda bunlari hakikaten üretime dönüstürebilsinler, ülkemizin ekonomisine ve insanliga katki verecek uygulamalar haline getirebilsinler. Öyle olacagina da inaniyorum. Memnuniyet verici güzel seyler bunlar. Emegi geçenlere tesekkür ediyor, gençlerimizi tebrik ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA