Fransız gazete Le Monde'den THY'ye övgü dolu sözler: Küresel bir aktör haline geldi

Türk Hava Yolları (THY) havacılık tarihindeki başarılarıyla dünya kamuouyunun da dikkatini çekiyor. Fransız gazete Le Monde, "Hava taşımacılığı Erdoğan'ın Türkiye'si için önemli bir güç aracı" adlı haberinde Türk Hava Yolları'na övgü dolu sözler yağdırdı. THY'nin küresel bir aktör haline geldiğini yazan Le Monde, kurumun rakiplerini kıskandıracak sonuçlara imza attığını belirterek, THY'nin elde ettiği sonuçların görülmemiş boyutlara ulaştığını vurguladı.

Fransız gazete Le Monde'den THY'ye övgü dolu sözler: Küresel bir aktör haline geldi
Fransız Le Monde gazetesi, Türk Hava Yolları'nın rakiplerini kıskandıracak sonuçlara imza atarak, küresel havacılık sektöründe önemli bir aktör haline geldiğini yazdı.

"TÜRKİYE YENİ BİR KÜRESELLEŞMENİN MERKEZİ"

Fransız Le Monde gazetesi Türkiye ekonomisinin baş tacı olarak nitelendirdiği 'Türk Hava Yolları'na övgüler yağdırdı. Türkiye'nin son yıllarda sivil havacılık alanda attığı adımların ve açılan dev havalimanlarının kalkınma ve nüfus için bir vektör haline geldiğini yazan gazete THY'nin elde ettiği sonuçların görülmemiş boyutlara ulaştığını vurguladı.

2018 yılında açılan devasa büyüklükteki İstanbul Havalimanı'nın 5 yıl içinde Avrupa'nın en işlek havalimanı haline geldiğini hatırlatan Le Monde Türkiye'nin bu anlamda yeni bir küreselleşme merkezi gibi göründüğünü yazdı.

"THY NİSAN'DA RAKİPLERİNİ KISKANDIRACAK SONUÇLAR AÇIKLADI"

Haberinde, "Kararı kendiniz verin. Türk Hava Yolları Nisan ayında rakiplerini kıskandıracak sonuçlar açıkladı. Avrupa'nın en karlı havayolu şirketi British Airways'in ana şirketi IAG'nin 2,43 milyar avroluk net karına karşılık Türk Hava Yolları 5,52 milyar avro net kâr elde etti. Cirosu 20,94 milyar avroya ulaşırken net kar marjı yüzde 28,8 oldu." ifadelerini kullanan Le Monde şöyle devam etti;

"Türk ekonomisinin mücevheri uçuş sayısı bakımından Lufthansa'nın da önüne geçerek lider havayolu haline geldi. Sonuçlar herkesin görebileceği şekilde ortada. Şirketin işlem gören hisseleri 2023 yılında döviz bazında yüzde 16 artarak tüm borsanın önüne geçti."

"KÜRESEL BİR AKTÖR HALİNE GELDİ"

THY'nin Aralık ayında Airbus'tan 220 uçak satın aldığını hatırlatan Fransız yayın kuruluşu, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın Airbus ve Boeing ile ilave 235 uçağın alımı için görüşmelerin sürdüğünü açıkladığını yazdı ve haberini şöyle bitirdi;

"Başka bir deyişle, 1933 yılında kurulan ve uzun süre ikinci kademe bir havayolu şirketi olarak görülen Türk Hava Yolları, küresel havacılık sektöründe önemli bir aktör haline geldi ve kendisini başlıca Avrupalı ve Körfez havayolu şirketlerine karşı önemli bir rakip olarak konumlandırdı. Bu, iktidardaki hükümetin kesintisiz desteğiyle uygulanan etkili bir kalkınma stratejisinin sonucudur."