Edirne'de Özel Ögrenciler, Dünyaca Ünlü Ressamlarin Tablolarini Canlandirdi

Edirne’de özel ögrenciler dünyaca ünlü ressamlari, resim sergisi ile canlandirdi.

Edirne'de Özel Ögrenciler, Dünyaca Ünlü Ressamlarin Tablolarini Canlandirdi
Edirne Özel Yürekler, Halk Egitimi Merkezi’nde egitim gören özel ögrenciler tarafindan düzenlenen konser ve canli resim sergisi ilgiyle izlendi. Edirne Özel Yürekler Halk Egitimi Merkezi ögrencileri, önce konser ile kulaklarin pasini sildi, ardindan ise “Canli Resim Sergisi” gösterileri ile dikkatleri üzerine topladi. Özel ögrenciler, düzenlenen etkinlikte dünyaca ünlü tablolari canlandirdi.

Sergide ressamlar Edvard Munch’un "Çiglik", Frida Kahlo, Vincent Van Gogh ve Pablo Picasso’nun otoportreleri, Leonardo Da Vinci’nin "Kakimli Kadin", Johannes Vermeer’in "Inci Küpeli Kiz", Ibrahim Çalli’nin portre ve Osman Hamdi Bey’in "Istanbul Hanimefendisi" gibi dünyaca ünlü eserlerindeki kisileri, çerçeve içerisinde kostümleriyle canlandiran ögrenciler gösteri sonunda büyük alkis topladi.

Etkinlikte sahne alan özel bireylerden Anil Birincibubar da okudugu siirle katimcilari duygulandirdi.

Etkinlige Edirne Valisi Yunus Sezer ve Esi Canan Sezer, Edirne Il Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci, ögretmenler ve veliler katildi.

Etkinlige iliskin bilgi veren Edirne Özel Yürekler Halk Egitimi Merkezi Koordinatör Ögretmen Cana Kiliç, Çocuklarin dünyaca ünlü tablolari canlandirdigini ve ilginç bir resim sergisi izlediklerini belirtti.

Oldukça keyifli bir çalisma gerçeklestirdiklerini aktaran Kiliç, ögrencilerin isin içine dahil edildiginde ve bir seyler yaptiginda çok mutlu oldugunu ve bu sürecin kendileri için çok keyifli geçtigini söyledi.

Kaynak: İHA