Baskan Aras Açiklamasi 'Bozburun Projesinde Ilk Suyu Turunç'a Verdik'

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras, MUSKI tarafindan Marmaris Bozburun Yarimadasindaki 7 mahalleyi suya kavusturacak olan proje kapsaminda Turunç bölgesine suyu verdiklerini söyledi. Aras, proje kapsaminda ilk suyu Turunç’a akittiklarini 15 Agustos itibariyle tüm mahallelerin suya kavusacaginin müjdesini verdi.

Baskan Aras Açiklamasi 'Bozburun Projesinde Ilk Suyu Turunç'a Verdik'


Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras, MUSKI Genel Müdürlügü tarafindan Marmaris’te yapimi devam eden Bozburun Yarimadasi içme suyu projesini inceledi. Çamli, Selimiye, Bozburun, Sögüt ve Bayir Mahallelerini ziyaret eden Aras, proje kapsaminda ilk suyu Turunç Mahallesi deposuna akittiklarini söyledi ve 15 Agustos’ta projenin tamamlanacagi müjdesini verdi. Aras’a ziyaretleri sirasinda Marmaris Belediye Baskani Acar Ünlü, Mugla Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yilmaz ve MUSKI Genel Müdürü Yilmaz Sengül’de eslik etti.

Hattin yaklasik 30 kilometresi tamamlandi

Çalismalar kapsaminda Atatürk Baraji’ndan Turunç, Bozburun, Selimiye, Sögüt, Bayir, Osmaniye ve Taslica Mahallelerine içme suyu saglanacak. Projede 53 kilometre içme suyu hatti ile birlikte 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dagitim deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hatti ve mekanik iyilestirmeler yapilacak. Hattin yaklasik 30 kilometrelik kismi tamamlanirken yaz ortasinda bölgelere sorunsuz olarak su verilmesi amaçlaniyor.

“15 Agustos’ta projeyi tamamlamayi planliyoruz”

Bozburun - Sögüt Mahalleleri arasinda projenin devam ettigi bölgeyi ziyaret eden Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras burada MUSKI yetkililerinden çalismalar hakkinda brifing aldi. Brifingin ardindan açiklamalarda bulunan Aras, çalismalarin tamamlanip 15 Agustos’ta 7 Mahalleyi suya kavusturmak istediklerini söyledi.

Aras, “Marmaris Atatürk Barajindan Bozburun Yarimadasina içme suyu temini için buradayiz. Suan Bozburun Sögüt arasinda çalismanin devam ettigi bölgedeyiz. Toplam 46 km’lik bir çalisma var burada. Suan çalismanin büyük bir bölümünü tamamladik. Ilk suyu Turunç Mahallemize ulastirdik. Turunç artik Atatürk Baraji’ndan gelen içme kullanma suyuna kavusmus olacak. Su projemizi etap etap tamamliyoruz. 15 Agustos tarihinde Selimiye’ye ve Bozburun’u suya kavusturmus olacagiz. Daha sonra Orhaniye Mahallesinde ek bir çalisma gerçeklestirip bu bölgede ki su sorununu da ortadan kaldiracagiz. Kasim ayi sonunda baslayan çalismalar Haziran ayinda da planladigimiz sekilde devam ediyor. Söz verdigimiz tarih olan 15 Agustos tarihinde projeyi tamamlayip bu bölgedeki tüm mahallelere su vermeyi amaçliyoruz. Simdiden vatandaslarimiza hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA