Tahliye Karariyla Evden Atilan Çolak Ailesi 2 Gündür Sokakta Yasiyor

Eskisehir’de geçirdigi is kazasinin ardindan çalisamadigi için kirasini ödeyemeyen ve yeni ev sahibi tarafindan tahliye karariyla evinden çikarilan Murat Çolak, esi ve 11 yasindaki çocuguyla 2 gündür sokakta yasiyor.

Tahliye Karariyla Evden Atilan Çolak Ailesi 2 Gündür Sokakta Yasiyor
Tepebasi ilçesinde bulunan Çamlica Mahallesi Yeniköy Sokak’ta esi ve 11 yasindaki kiziyla birlikte yasayan Murat Çolak, geçen yil çalistigi insaatta kaza geçirdi. Gerekli ameliyatlari olamadigi için iyilesemeyen, suanda da yüzde 14 engelli raporu bulunan Murat Çolak, oturdugu evin kirasini ödeyemez hale geldi. Eski ev sahibi magduriyeti anlayisla karsilarken, Çolak da eline para geçtikçe yaptigi ödemelerle kira borcunu kapatti. Ancak evin satilmasiyla aile daha zorlu günler geçirmeye basladi.

Evi satin alan kisiyle anlasmazlik yasadigini ve iyilesip çalismaya baslayacagini söylemesine ragmen ev sahibinin imzalattigi sözlesmenin ardindan icrayla karsi karsiya kaldigini söyleyen Murat Çolak, 2 gün önce zorla evden çikarildi. Esi ve 11 yasindaki kiziyla birlikte tahliye edildikleri evin önünde yasayan ve komsularinin destegiyle beslenme ihtiyaçlarini karsiladiklarini belirten Murat Çolak, yardim istedi.

"2 gündür disarda kaliyoruz, komsular yardimci oluyor"

Evlerinden çikarildiktan sonra esyalariyla birlikte sokakta yasamaya basladiklarini söyleyen 35 yasindaki Murat Çolak, "Bacagimda rahatsizlik var, ameliyat olamadim. Geçtigimiz yil is kazasi geçirdim. Diger ev sahibimiz magduriyetimi kabul etmisti. Ona kira borcum da yoktu. Daha sonra evini satti. Yeni ev sahibine magduriyetimi anlattim, çalisip ödeyecegimi söyledim. Kendimi toparlayana kadar müsaade etmelerini istedim. Bize sözlesme imzalattilar. Daha sonra bizi icraya verdiler ve 1 buçuk ay sonra tahliye karari geldi. Magduriyetimi söylememe ragmen israrla evi bosaltmami istediler. Son geldiklerinde çilingirle girerek zorla çikarttilar. 2 gündür bu haldeyiz. Disarda kaliyoruz, komsular yardimci oluyor. Bundan önce de gelirim olmadigi için komsularim yardimci oluyordu. Suradaki kanepede yatip kalkiyoruz. Yeme içmeyi komsularimiz getiriyor. Kendimiz bir sey yapamiyoruz. Çayimizdan kahvaltimiza kadar komsularimiz getiriyor. Yetkililerden bize yardimci olmalarini, ev saglamalarini talep ediyoruz. En azindan ben ameliyat olana kadar yardimci olurlarsa iyi olacak. Herhangi bir sigortam veya gelirim yok. Hasta olmama ragmen is ariyorum. Her seyi göze aldim. Esim ve çocugum disarda kalmasin istiyorum.”
Kaynak: İHA