Mersin'de 50 Yeni Itfaiye Eri Göreve Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesince ocak ayinda alim için sinavlari gerçeklestirilen 50 itfaiye personeli, 4 aylik egitimin ardindan göreve basladi.

Mersin'de 50 Yeni Itfaiye Eri Göreve Basladi
Yazili ve uygulamali sinavlarin ardindan itfaiye erleri, 4 ay süren egitim sürecini tamamladi. Ata Egitim Merkezi’nde gerçeklesen programla, sinavlardaki toplam basari derecelerine göre 50 itfaiye eri görev yeri tercihi yapti. İçel Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Itfaiye Dairesi Baskani Fuat Tugluoglu, sube müdürleri ve ailelerin katildigi programda, konusmalarin ardindan itfaiye erlerinin 4 aylik egitimlerinden kesitler izlendi. Ardindan itfaiye erleri, alanda kurulan parkurlarda çesitli kaza senaryolarinda kurtarma tatbikatlari yapti. Grup amirliklerindeki ihtiyaçlar dogrultusunda ve alinan puanlara göre yapilan yerlestirmeye göre merkezde 32, Tarsus’ta 8, Anamur’da 6 ve Mut’ta 4 kisi görevlendirildi.

“Tamamen seffaf ve liyakate uygun olarak personel alindi”

Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, alimi yapilan 50 itfaiye erinin egitimlerini tamamlayarak göreve basladiklarini ifade etti.

Personel aliminin tamamen seffaf ve liyakate uygun olarak yapildigini kaydeden Tok, “Büyüksehir Belediye Baskanimizin öncülügünde Ata Egitim Merkezi’ni kurduktan sonra, uygulamali egitimler tüm personelimize verilmeye baslandi. Personelimiz ilk yardim, kuleden indirme, yarali kisiyi yüksek yerden indirme, yüksek yere çikma ve yangina müdahale yaptilar. Geçen sene de 100 memur almistik. Toplam 150 personelin 106’si, burada gördügünüz tüm egitimin hepsini yapabilecek düzeyde. İçel Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesini daha da kuvvetlendirdik. Olaylara çok seri ve uygun bir sekilde müdahale edecek düzeye geldiler. Bu egitimler düzenli olarak devam edecek” dedi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina, 133 itfaiye eri, 60 zabita memuru alimi için 2. kez yazi yazdiklarini ve onay beklediklerini belirten Tok, “Talep ettigimiz memurlari da alirsak, onlarin egitimlerini de verecegiz. İçel’deki tüm yanginlarda, arama-kurtarmalarda, geçen sene yasadigimiz gibi büyük afet olaylarinda, güçlü bir İçel Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi olacak. Evet su anda da güçlüyüz ama daha da güçlenmek istiyoruz” diye konustu.



“Halkimizin malini, canini kurtaran teskilat olarak görevimize devam edecegiz”

Itfaiye Daire Baskani Fuat Tugluoglu, ilk yapilan alimlarda itfaiye erlerini direkt göreve baslattiklarini ve bu süreçte egitimlere devam ettiklerini, son alimlarda ise 4 aylik egitim sonrasi göreve baslattiklarini ifade etti.

Tugluoglu, Baskan Vahap Seçer’in itfaiye teskilatinin gerek personel gerek araç ve malzeme ihtiyaci konusunda hiçbir zaman kendilerini yalniz birakmadigini belirterek, “Ata Egitim Merkezi’ni de baskanimizin sayesinde İçelimize kazandirdik. Umarim burada hem kendi itfaiyeci arkadaslarimizi egitecegiz hem de diger kurum ve kuruluslardan gelen talepleri karsilayacagiz” seklinde konustu.

Programda itfaiye erlerine de seslenen Tugluoglu, “Bileginizin hakkiyla, Türkiye’nin en liyakatli sinavini geçerek geldiniz ve 4 ay egitim aldiktan sonra kadroya katilacaksiniz. Biz sizi İçel’in 30-35 yilina hizmet edecek personel olarak görüyoruz. Zaten iyi oldugunuz için buradasiniz. İçel’e en iyi hizmet personeli kazandirdigimiza inaniyoruz. Bizim inanmamizdan öte, sizin bunu hareketlerinizde, faaliyetlerinizde veya girdiginiz olaylarda göstermeniz gerekecek. O yüzden size güvenimiz ve inancimiz tam. Her zaman halkimizin malini, canini kurtaran teskilat olarak görevimize devam edecegiz. Biz her zaman İçel halkinin yaninda olacagiz” ifadelerini kullandi.

İçel’in yeni itfaiye erleri görevlerine hazir

Itfaiye Eri Emirhan Yücel, itfaiye eri alimi için Ordu’dan geldigini ve çok basarili bir sinav süreci geçirdigini anlatarak, Tarsus’ta görev yapacagini söyledi.

Yücel, “Buraya geldigim zaman korkularim vardi ama alimin çok seffaf ve liyakatli bir sekilde olacagini gördüm. Sinava ve ardindan parkura girdik. Herkesin fiziki yeteneklerini ölçtüler. Sonra bu puanlari harmanlayip, liyakatli bir sekilde bizi buraya aldilar. 4 aylik egitim sürecimiz oldu ve güzel bir mezuniyetle de egitimimiz bitti. Yangin söndürme, yüksekten inis, araç içinden kurtarma ve araç altindaki yaraliyi çikartma gibi parkurlarla, gelen velilerimize ve konuklarimiza bunu gösterdik” dedi.

Son alimda kazanan tek kadin itfaiye eri Eda Avsar ise “Bu alimin seffafligindan dolayi Baskanimiz Vahap Seçer’e çok tesekkür ederim. Her sey göz önündeydi. Burada çalisma arkadaslarimiz, ekip amirlerimiz çok iyiydi, çok seffaf davrandilar. Herkes esit bir sekilde parkur denedi. 15 Ocak’ta sinavi kazandik ve 4 aylik bir egitim sürecimiz oldu. Çok güzel bir egitimdi” dedi.

Kaynak: İHA