Giresun'da Güvenlik Ve Asayis Toplantisi Düzenlendi

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantisinda terör, göçmen kaçakçiligi, narkotik, organize suçlar, kaçakçilik, mali suçlar, asayis, siber suçlar ve trafik olaylari hakkinda detayli bilgiler verdi.

Giresun'da Güvenlik Ve Asayis Toplantisi Düzenlendi
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti baskanliginda Valilik Toplanti Salonunda gerçeklesen toplantiya Il Emniyet Müdürü Recep Güzelyazici, Il Jandarma Komutani Albay Özgür Özer ve Sahil Güvenlik 73 Komutani Yüzbasi Emre Meral katildi.

Vali Serdengeçti, yaptigi sunumda Mart ve Nisan ayinda Giresun’da gerçeklesen terör, göçmen kaçakçiligi, narkotik, organize suçlar, kaçakçilik, mali suçlar, asayis, siber suçlar, trafik olaylari ve sahil güvenlik faaliyetleri hakkinda kamuoyunu bilgilendirdi.

Terörden 2 kisi tutuklandi

Vali Serdengeçti, FETÖ, PKK, sol ve dini istismar eden örgütler basta olmak üzere terörün her türlüsüne göz açtirmamak için yogun mesai harcadiklarini belirtti.

Serdengeçti, 1 Mart-30 Nisan 2024 tarihleri arasinda terörle mücadele kapsaminda 7 operasyonunda gerçeklestirildigini, bu operasyonlarda 23 süphelinin gözaltina alindigini, 2 süphelinin tutuklanip 14 süphelinin adli kontrol sartiyla serbest birakildigini açikladi.

Narkotik suçlar kapsaminda bilgi veren Vali Serdengeçti, ayni dönemde Giresun’da 63 operasyon gerçeklestirildigini bildirdi. Bu operasyonlarda 32 sahis gözaltina alindi ve 6 süpheli tutuklandi. Ayrica operasyonlar kapsaminda 992 kök kenevir, 287 adet ekstazi, 14,7 gram esrar, 19,2 gram metamfetamin, 7 gram kokain, 0,3 gram bonzai,30 gram skunk ve 74 adet sentetik ecza ele geçirildi.

Vali Serdengeçti, sunumuna organize suçlarla mücadele verileri ile devam etti. Bu kapsamda 1 Mart-30 Nisan döneminde 4 operasyon gerçeklestirildi.

Serdengeçti, operasyonlarda 1 kisinin tutuklandigini ve 5 süphelinin adli kontrol sartiyla serbest birakildigini açikladi.

Ayrica operasyonlarda 10 tabanca, 2 av tüfegi, 921 adet fisek ve 195 çek/senet ele geçirildi.

2 bin 311 asayis olayi gerçeklesti

Asayis olaylari hakkinda verileri açiklayan Vali Serdengeçti, bu dönemde 2 bin 311 asayis olayinin gerçeklestigini belirtti.

Serdengeçti, güvenlik güçlerinin çalismalari sonucunda takibi gereken olaylarda aydinlatilma oraninin yüzde 99,80, topluma karsi suçlarda aydinlatilma oraninin yüzde 98,35, millete ve devlete karsi suçlarda aydinlatilma oraninin yüzde 98,30, kisilere karsi suçlarda aydinlatilma oraninin yüzde 97,60, mal varligina karsi suçlarda aydinlatilma oraninin yüzde 83,2 oldugunu bildirdi.

Bulancak’taki soygun kisa sürede aydinlatildi

Diger yandan geçtigimiz ay Bulancak ilçesinde yasanan kuyumcu soygununa deginen Vali Serdengeçti, polis ve jandarma ekiplerinin özverili çalismalari sonucunda 3 süphelinin kimliklerinin tespit edilip daha sonra da kisa süre içerisinde yakalanarak adli mercilere sevk edilmesinin saglandigini açikladi.

Serdengeçti, “Buradan özellikle vurgulamak isteriz ki milletimizin huzur ve güvenligine her ne suretle, her ne imkân ve planla olursa olsun kastetmek isteyenler; demir gibi bir iradeyle vazifesini ifa eden, çagin gerektirdigi donanim ve bilimsel gelismelerle kendini güncelleyen serefli güvenlik güçlerimizce daima alasagi edilecektir” diye konustu.



2 ayda 170 bin 652 araç denetlendi

Trafik olaylarina da deginen Vali Serdengeçti, Giresun’da son 2 ayda 170 bin 652 aracin kontrol edildigini, 3 bin 873 araç sürücüsüne cezai islem uygulandigini ve 1699 aracin da trafikten men edildigini ifade etti.

Ayrica sonra 2 ayda, 2 ölümlü ve 173 yaralanmali trafik kazasinin meydana geldigini, bu kazalarda 2 kisinin hayatini kaybettigini ve 284 kisinin yaralandigini açikladi.

Vali Serdengeçti, diger güvenlik konulari hakkinda da bilgilendirme yaparak toplantiyi tamamladi.
Kaynak: İHA