Vali Toraman Açiklamasi '2 Bin 661 Konutu Teslim Ettik, 5 Bin 155'Inin De Insaatina Baslandi Ve Devam Ediyor'

Kahramanmaras merkezli depremlerin birinci yili dolmadan Elazig’da 2 bin 661 konutun teslim edildigini dile getiren Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, “Elazig genelindeki santiyelerde 5 bin 155 konut insasi devam ediyor. Ihale hazirlik asamasinda olan 4 bin 454 konut var” dedi.

Vali Toraman Açiklamasi '2 Bin 661 Konutu Teslim Ettik, 5 Bin 155'Inin De Insaatina Baslandi Ve Devam Ediyor'
Elazig Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, 6 Subat Kahramanmaras depremlerinin ardindan kentte insasi devam eden TOKI konut alanlarinda incelemelerde bulundu. Vali Toraman’a, AFAD Il Müdürü Cafer Giyik ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Hikmet Sisecioglu eslik etti. Santiye alanlarinda yetkililerden bilgi alan Toraman, ardindan açiklamalarda bulundu.

6 Subat depremlerinden sonra hasar tespit çalismalarinin süratli bir sekilde yapildigini dile getiren Vali Ömer Toraman, “Arkasindan da hak sahipligi süreci isletilmisti. Hak sahibi olan vatandaslarimiz için konutlarin insa faaliyetlerine de hizli bir sekilde baslanildi. Hizli hareket edilmesinin bir neticesi olarak ilk konutlarimizi, subat ve mart ayinda çekilen kura ile teslim etmeye baslamistik. Bu çerçevede 6 Subat depremlerinden sonra ilimizde hak sahibi olan vatandaslardan 2 bin 661 vatandasimizin kurasi çekip konutlarinin teslim süreni devam ettiriyoruz. Bu büyük bir hiz ve basaridir. Depremin birinci yili dolmadan ilimizde 2 bin 661 konutu teslim ettik. Bunlarin bin 900’e yakini Elazig sehir merkezinde, bir miktari Karakoçan ve Sivrice ilçesinde” diye konustu.



“5 bin 155 konutun insaatina baslandi ve devam ediyor”

Diger hak sahibi vatandaslarin konutlarini süratli bir sekilde yapip teslim etmek için çalismalarin yogun bir sekilde devam ettigini vurgulayan Toraman, “Bu çerçevede suana kadar, Elazig genelinde 5 bin 155 konutun insaatina baslandi ve devam ediyor. Aksaray rezerv alani da dahil olmak üzere Elazig genelindeki santiyelerde 5 bin 155 konut insasi var. Bunlarin 2 bin 393 tanesi Elazig sehir merkezindedir. Öte yandan Baskil, Palu, Aricak, Alacakaya, Keban, Agin, Kovancilar, Karakoçan ilçelerinde insaatlar devam ediyor. Buralarda da toplam bin 808 konut yapiliyor. Ayrica köylerde de suana kadar 954 konutun insaatina baslanmis durumdadir. Bu üç kalemi topladigimizda 5 bin 155 konut insa ediliyor. Bu konutlar tamamlandikça TOKI tarafindan gerekli kontrolleri yapildiktan sonra AFAD Baskanligi’na devrediliyor. Bizde bunlarin kurasini çekerek teslim etme sürecini devam ettirecegiz” seklinde konustu.



“Ihale hazirlik asamasinda olan 4 bin 454 konut var”

Toraman, “Kurasini çektigimiz 2 bin 661 ve insaati devam eden 5 bin 155 konut sayinini topladigimizda 7 bin 900 civarinda konut ediyor. Bu Elazig’daki toplam hak sahibine mukayese ettigimizde çok yüksek bir oran. Orta hasardan agir hasara geçen vatandaslara dair ettigimizde 13 bin 579 hak sahibi var. Bu sayilar degisebiliyor. Ihale hazirlik asamasinda olan 4 bin 454 konut var. Bunlarin da 3 bin 254’ü il merkezindedir. Köylerimizde de bin 200 konutun ihalesine çikacagiz. Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ihale hazirliklarina basladi.

Yer seçimlerini tamamladikça ihale edip, insaatlarina baslayacagiz. 2023 depreminden hak sahibi olan vatandaslarimizin konutlarini teslim etmek yolunda önemli mesafe kat ettigimizi ifade edebilirim. Çalismalara, ihalelere ve proje çalismalarina erken baslanmasinin önemli bir rolü var. Vatandaslarimiz müsterih olsunlar. Elazig bu konuda tecrübeli bir ildir. 2020 depreminden sonra çok daha büyük insaatlari tamamladi” dedi.

Kaynak: İHA