Hamas Açiklamasi 'Israil Saldirilari Sürdürmekte Israr Ederek Anlasmaya Varilmasini Engelliyor'

Ismi açiklanmayan bir Hamas yetkilisi, Misir’in baskenti Kahire’de gerçeklestirilen esir takasi ve ateskes anlasmasi müzakerelerine iliskin yaptigi açiklamada, “Israil, saldirilari sürdürmekte israr ederek anlasmaya varilmasini engelliyor. Siyonist varlik esirlerini kurtarmak için bir anlasma pesinde ama bunu saldirinin sona ermesiyle iliskilendirmiyor” dedi.

Israil’in Gazze Seridi’ndeki saldirilari araliksiz devam ederken, ateskes müzakereleri de Misir’da sürüyor. Israil ile Hamas arasinda baskent Kahire’de gerçeklestirilen esir takasi ve ateskes anlasmasi müzakerelerinin sonuç verip vermeyecegi merakla takip ediliyor. Ismi açiklanmayan bir Hamas yetkilisi müzakerelere iliskin yaptigi açiklamada, “Israil, saldirilari sürdürmekte israr ederek anlasmaya varilmasini engelliyor. Siyonist varlik esirlerini kurtarmak için bir anlasma pesinde ama bunu saldirinin sona ermesiyle iliskilendirmiyor” dedi.

Fransiz haber ajansi AFP’ye konusan yetkili, Hamas’in “Gazze’ye yönelik saldirilarin durdurulmasini açikça içermeyen bir anlasmayi hiçbir sekilde kabul etmeyecegini” vurguladi. Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’yu anlasmanin önündeki en büyük engel olmakla suçlayan Hamas yetkilisi, “Elimizdeki bilgiler Netanyahu’nun kisisel nedenlerle bir anlasmaya varilmasini engelledigini dogruluyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA