Berlin'de Yaklasik 2 Bin Kisiden Filistin'e Destek Yürüyüsü

Almanya’nin baskenti Berlin’de yaklasik 2 bin kisi, Filistin’ne destek ve Israil saldirilarini kinamak için yürüyüs düzenledi.

Almanya’nin baskenti Berlin’de Filistin ile dayanisma eylemleri hiz kesmeden devam diyor. Israil’in Gazze Seridi’ne saldirlarinin basladigi günden bu yana her haftasonu Berlin’de düzenlenen gösteriler bugün de gerçeklestirildi.

Wilmersdorfstrasse Caddesi’nde toplanan yaklasik 2 bin Filistin destekçisi, kisa bir konusma ve Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan yürüyüse geçti. Wittembergplatz Meydani’na yürüyen göstericiler, "Gazze’deki soykirimi durdurun", "Almanya hâlâ hiçbir sey ögrenememis", "Arap liderlerin Gazze’de maskesi düstü" yazili pankartlar tasiyarak, "Almanya finanse ediyor, Israil bombaliyor", "Soykirimi durdurun", "Filistin’e özgürlük" sloganlari atti.

Israil’e destek veren veya saldirganligina göz yuman siyasi liderler ve bazi devlet baskanlarina da tepki gösteren göstericiler, Almanya Basbakani Olaf Scholz, Israil Basbakani Binyamin Netenyahu, ABD Baskani Joe Biden ve bazi Körfez ülkelerinin liderlerinin maketlerini tasirken, maketlerin üstündeki kanli beyaz gömlekler dikkat çekti. Filistin destekçileri, Almanya’nin soykirima ortak olmamasi ve Israil’e silah satisini derhal durdurmasi çagrisi yapti.

Türk bayrakli katilimcilarin da oldugu yürüyüste dev Filistin bayragi da açilirken, zaman zaman polis ile göstericiler arasinda gerginlikler yasandi. Bazi göstericiler gözaltina alindi. Polis, gözaltina alinan kisilerin hakaret içerikli sözler söylediklerini ve yasak slogan içeren pankart tasidiklarini bildirdi.
Kaynak: İHA