Diş ağrısı şikayetle gitti, o bakteri kabusu oldu! Az kalsın gözünü kaybediyordu

Diş ağrısı şikayetiyle doktorun kapısını çalan bir hasta hayatının şokunu yaşadı. Diş enfeksiyonu geçirdiği öğrenilen adamın tedavi için dişi çekildi ancak sonrasında vücuduna et yiyen bakteri yayıldı. Gözü hızla şiştiği için apar topar ameliyata alındı, yapılan operasyonla hasta uzun uğraşlar sonucu sağlığına kavuştu.

Diş ağrısı şikayetle gitti, o bakteri kabusu oldu! Az kalsın gözünü kaybediyordu
Yurt dışında yayımlanan The Face Doctors'ın yeni bölümünde bir hasta, korkunç bir diş enfeksiyonu nedeniyle et yiyen bir bakterinin yüzüne yayılmaya başlaması üzerine bıçak altına yattı.

The Face Doctors adlı programda ilginç bir vaka gündeme geldi. Programın son bölümünde diş enfeksiyonu nedeniyle hastaneye giden Terry, hayatının şokunu yaşadı.

ET YİYEN BAKTERİ KABUSU OLDU
İngiltere'nin Cambridge şehrinde yaşayan Terry adlı bir hasta, diş ağrısı nedeniyle hastaneye gitti. Dişinde enfeksiyon tespit edildi. Dişi çekildikten sonra, et yiyen bir bakteri tüm yüzüne yayıldı. Talihsiz adamın durumu daha da kötüye gitti.

DURUMU GİT GİDE KÖTÜLEŞTİ
Terry'nin sol gözü hızlıca şişti. Hem gözünün altında hem de üstünde bir deri kıvrımı oluştu. Alt kısmında ise yaralı bir tabaka meydana geldi. Durumu o kadar kötüleşti ki hızla acil durum departmanına nakledildi. Burada uzmanlar, morarmaya başlayan şişkinliğe daha yakından baktı.

Diş ağrısı şikayetle gitti, o bakteri kabusu oldu! Az kalsın gözünü kaybediyordu

GÖZÜNDEKİ ENFEKSİYON TEMİZLENDİ
Cerrah Shadi Basyuni hastanın durumunu şu sözlerle açıkladı 'Diş enfeksiyonları gerçekten tehlikeli olabilir çünkü göz çukuruna yayılırsa, hasta görme yetisini kaybedebilir. Ayrıca, önemli bir şekil bozukluğuyla baş başa kalabilir.'

Shadi, hastaya müdahale ederek gözündeki irini çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Uzmanlar enfeksiyonun öncelikli olduğunu, estetiğin geri planda olduğunu vurguladı.

Doktor Shadi, enfeksiyon göz çukuruna yayılsaydı Terry'nin gözünü kaybetme ihtimalinin olduğunu söyledi. Yapılan testlerde hastalığın, adamın yüzünü kemirdiği doğrulandı.

ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİNE YOL AÇABİLİRDİ
Terry, hızla ameliyata alındı. Uzmanlar kendi haline bırakıldığı durumda, Terry'nin 'yüksek ölüm oranıyla' çoklu organ yetmezliğine girebileceğini açıkladı. Ameliyat masasında cerrahlar Terry'nin yüzünü kurtarmak için hızla mücadele etti, irin ve ölü dokular temizlendi.

Diş ağrısı şikayetle gitti, o bakteri kabusu oldu! Az kalsın gözünü kaybediyordu

SAĞLIĞINA KAVUŞTU: TÜM EKİBE MİNNETTARIM
Terry sekiz hafta sonra tekrar kontrol edildiğinde tamamen tanınmaz haldeydi. Doktorlar Terry'nin iyileşmesini ailesi ve sevdikleriyle kutladı.

Sağlığına kavuşan adam, verdiği röportajda ise “Tüm ekip harika bir iş çıkardı. Ameliyathanede bir sürü insan vardı. Onlara minnettarım” dedi.

Terry doktorların hayatını kurtardığını ve yaşamının normale döndüğü için şanslı hissettiğini söyledi.