Usak Üniversitesi DTS Tasarim Merkezinden Avrupa Birligine Tasarim

Usak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik Tasarim Uygulama ve Arastirma Merkezi (DTS Tasarim Merkezi), uluslararasi arenada önemli bir basariya imza atti.

Usak Üniversitesi DTS Tasarim Merkezinden Avrupa Birligine Tasarim
Usak Üniversitesi DTS Tasarim Merkezi, Avrupa Birligi Acil Saglik Ekibi (European Union rescEU Emergency Medical Team - EMT) personelinin kiyafet ve teçhizat tasarimi için yürütülen projede büyük bir basariya imza atti. DTS Tasarim Merkezinin sundugu sunumlar, ön çalismalar ve görüsmeler sonucunda kiyafetlerin tasarimi için Usak Üniversitesi ile is birligi anlasmasi yapildi.

Avrupa Birligi Komisyonu, afetlere müdahale yetenegini gelistirmek amaciyla Belçika, Fransa, Almanya, Italya, Lüksemburg, Portekiz, Romanya ve Türkiye’nin bulundugu çalisma grubuna 106,2 milyon Avro tahsis ederek yeni Acil Saglik Ekibi (rescEU EMT) kurma karari aldi. Projenin ana hedefi, büyük ölçekli dogal tehlikelerden veya insan kaynakli felaketlerden etkilenen nüfusa acil tibbi destegi artirmaktir. Bu kapsamda, üç Tip 2 Acil Saglik Ekibi (EMT2) ve 17 uzman bakim ekibinin bulunmasi planlanmaktadir. Avrupa’nin en büyük ve dünya çapinda en önemli ekiplerinden biri olmayi hedeflemekte olan yeni rescEU EMT ekiplerinin kiyafetlerine Usak Üniversitesi DTS Tasarim Merkezi imza atacak.

DTS Tasarim Merkezinin rolü ve katkilari

Bu önemli uluslararasi kurumun kiyafet ve teçhizatlari için DTS Tasarim Merkezi tarafindan yapilan sunumlar begenildi ve tasarimlarin hazirlanmasi için anlasmaya varildi. RescEU EMT ekibinin renklerinden temasina kadar tüm tasarim detaylari ve ürün gelistirmeleri DTS Tasarim Merkezi tarafindan gerçeklestirilecektir. DTS Tasarim Merkezi’nin tasarimci ve mühendislerinden olusan ekibi, rescEU EMT için sahada avantaj saglayacak, afete müdahaleleri kolaylastiracak ve koruyucu olacak fonksiyonel tasarimlar hazirlayacaktir. Bu tasarimlar, rescEU EMT ekiplerinin sahadaki yüzü olacak ve kurumu uluslararasi platformlarda basariyla temsil etmesi beklenmektedir.

‘‘Usak Üniversitesi DTS Tasarim Merkezi, Türkiye’nin tasarim ve inovasyon gücünü uluslararasi alanda büyük bir basariyla gösteriyor.’’

Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas yaptigi açiklamada bu önemli is birliginin, Usak Üniversitesi DTS Tasarim Merkezinin uluslararasi alanda taninirligini ve prestijini artirarak, Türkiye’nin tasarim ve inovasyon gücünü göstermesi açisindan büyük bir adim oldugunun altini çizdi.

‘Adi Bir Sehir, Hedefi Dünya’ sloganiyla yola çiktiklarini ve yaptiklari çalismalarla bunun sadece slogan olmadigini kanitladiklarini ifade eden Rektör Savas, DTS Tasarim Merkezini ve tüm emegi geçenleri tebrik etti.
Kaynak: İHA