Bayburt'ta 'Uluslararasi Müzeler Günü' Etkinliklerinin Açilisi Yapildi

Uluslararasi Müzeler Günü dolayisiyla Dede Korkut Kent Müzesi konferans salonunda program düzenlendi. Bayburt Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan düzenlenen açilis programinda, müzeler ve müzecilik üzerine konusmalar yapildi.

Bayburt'ta 'Uluslararasi Müzeler Günü' Etkinliklerinin Açilisi Yapildi
Açilis programinda konusan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt’ta bulunan iki müzenin turizme büyük katki sagladigini ifade ederek, "Biz hep Bayburt nasil gelisir, Bayburt’un gelismesi nasil olabilir diye konusmalar yapiyoruz. Benim ilk günden beri sahsi kanaatim sudur ki; Bayburt’un gelismesi kültür ve turizmle olur. Avrupa’da ödüller alan, yüz aki olan 2 müzemiz var. Bu müzelerin daha çok bilinmesini, sehir merkeziyle baglantisinin daha çok saglanmasi gerektigini düsüyorum. Bayburt’a gelen misafirleri bu müzelerimize yönlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Turizm ve kültür etkinlikleriyle Bayburt’un kalkinacagini belirten Vali Eldivan, programa katilanlara tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan, Cumhuriyet Ilkokulu ögrencileri baglama esliginde Bayburt ve çesitli yörelerden türküler seslendirdiler.

Bayburt Dede Korkut Sehir Müzesi’nde düzenlenen program Baksi Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ile Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz’un müzecilik hakkindaki sunumlari sonrasinda sona erdi.

Programda Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Il Jandarma Komutani Albay Dr. Talha Övet, Il Emniyet Müdürü Nihat Uzun, kurum müdürleri yer aldi.

3 gün boyunca sürecek etkinlikler, 21 Mayis Sali günü saat 13.30’da Bayburt Kalesi’nde uçurtma senligiyle devam edecek.
Kaynak: İHA