Nitelikli Ve Deneyimli Mezun Olmanin Önemine Degindi

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Harun Mindivan, "Is arayan degil aranan mezunlar yetistirmeliyiz’’ diyerek nitelikli ve deneyimli mezunlar vermenin önemine degindi.

Nitelikli Ve Deneyimli Mezun Olmanin Önemine Degindi
Prof. Dr. Harun Mindivan, Polonya Czestochowa’da Makine Mühendisligi ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi-Teknoloji ve Otomasyon (KTiA) Bölüm Baskani Prof. Dr. Przemyslaw Postawa ile ögrencilerin meslek hayatina atilmadan önce bilgi birikimlerini ve tecrübelerini artirmak, karsilikli laboratuvar imkanlarini kullanmak, uluslararasi fon programlarina yönelik proje gelistirme ve yürütme konularinda ortak çalismalarin yapilmasinin yani sira birlikte kongre, sempozyum ve çalistay gibi etkinlikler düzenlenmesi hakkinda görüsme gerçeklestirdi.

Bu görüsme, üniversite ögrencilerine önemli avantajlar sunuyor. Lisans ögrencilerinin staj ve bitirme projelerine, lisansüstü ögrencilerinin ise proje ve tez çalismalarina yönelik laboratuvar imkânlarinin kullanilmasi üzerine gerçeklesen görüsmede Prof. Dr. Harun Mindivan, “Katma degeri yüksek ürünleri ortaya çikaracak olan ögrencilerimizin egitimine katki saglamaya devam edecegiz” diye ifade etti.

“Nitelikli ve Deneyimli Mezunlar Vermek”

Prof. Dr. Harun Mindivan “Bu görüsme ile yapacagimiz is birligi ve gelistirecegimiz projelerle gerek akademik anlamda gerekse akademik bilginin sahaya aktarilmasi anlaminda Bilecik ve ülkemizin kalkinmasinin yaninda; nitelikli, deneyimli ve güncel konulari takip eden, sektördeki ortama kolaylikla uyum saglayan mezunlar verecegimize inaniyorum” dedi.

“Isverenlerin Ilk Tercihi Olmak”

Prof. Dr. Harun Mindivan “Günümüzde ihracat yapan firmalar, farkli ülkelerdeki insanlarla rahatlikla iletisim kurabilen kisileri tercih ediyor. Isverenlerin ilk tercihi olabilmek için; rekabetçi is piyasasinda karsilastigi sorunlari çözebilen, cesaretli, risk alan, global bir bakis açisina sahip ve yabanci dili gelismis mezunlar yetistirmeliyiz” dedi.

Kaynak: İHA