Emekli Oldu, Gitar Üretmeye Basladi

Bolu’da emekli olduktan sonra kendine ugras alani olusturan Arsen Ergün, elektronik gitar manyetigi ve gitar yapiminda profesyonel hale geldi.

Emekli Oldu, Gitar Üretmeye Basladi
Bolu’da yasayan 51 yasindaki Arsen Ergün, bir fabrikada tekniker olarak çalisip 1,5 yil önce emekli olduktan sonra müzik sektörüne giris yapti. Çevresinden gelen talepler dogrultusunda çalisma hayati boyunca edindigi bilgi ve tecrübelerle çalismaya baslayan Ergün, önce el yapimi elektronik gitar manyetigi, daha sonra da elektronik gitar imalatini gerçeklestirdi. 1,5 yillik sürede kendi elleriyle gitar imalati yapiminda büyük bir yol kateden Ergün, özel olarak siparis edilen gitarlari imal ediyor.

"Bir seyler yapalim diye bir yolculuga çiktik"

Ailesinde birçok kisinin müzik ile ilgilendigini ifade eden Ergün, "Benim küçük oglum müzik akademisinde okuyor. Bizim ailede de müzikle ugrasan insan sayisi çok fazladir. Kuzenler ve yegenlerden de emekli olduktan sonra müzikle ilgili talepler geldi. ’Manyetik yapabilir miyiz? Gitar yapabilir miyiz?’ diye teklifler almaya basladim. Açikçasi böyle basladi.

Tasarim, teknik çizim ve imalat da benim isim oldugu için bir seyler yapalim diye bir yolculuga çiktik" dedi.



"Renkli bir yolculuga çikmis olduk"

1,5 sene içerisinde önemli yol aldiklarini aktaran Ergün, "Bu isin 1,5 yillik geçmisi var. Oldukça ileri bir yol katettigimizi de düsünüyorum. Her ne kadar amatör ruhla baslamis da olsak fena sonuçlar almadik. Özellikle manyetikler konusunda çok çalistik. Kendi gitarlarimizi da tasarlayabildigimiz için biraz renkli bir yolculuga çikmis olduk" diye konustu.



"Kendi atölyemizde el sarimi yapiyoruz"

Ergün, talepler dogrultusunda ürünlerini çesitlendireceklerini belirterek, "Disaridan gelen taleplere göre ürünleri çesitlendirmek istiyoruz. Su anda gitar üretimimiz ve manyetik üretimimiz var. Manyetikleri tamamen burada kendi atölyemizde el sarimi yapiyoruz. Gitarlar için henüz su anda sabit ürünlerimiz yok. Daha dogrusu biz bunlara ürün gözüyle bakmiyoruz. Su an için birkaç model gitarimiz var ama renklendirecegiz ve çogaltacagiz" seklinde konustu.



"Dogru tonlari yakalamayi basardik"

Arsen Ergün, gitarlarin test edildigini ve müzisyenlerle görüsüldügünü aktararak, "Biz bu sektörde çalisan müzisyen arkadaslarla görüsüyoruz. Onlardan geri dönüsler aliyoruz. Onlarin tavsiyeleri sonucunda bir seyler yapmaya çalisiyoruz ki yanlis ilerlemeyelim diye. Manyetikler için açikçasi çok fazla ugrastik. En sonunda ideal yapida, ideal bir montaj sekliyle dogru tonlari yakalamayi basardik, üretimine de basladik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA