Van Valisi Koyunlarla Kuzularin Renkli Bulusmasini Izledi

Van Valisi Ozan Balci, Edremit ilçesinde renkli görüntülere sahne olan kuzularin anneleriyle bulusmasini izledi.

Van Valisi Koyunlarla Kuzularin Renkli Bulusmasini Izledi
Küçükbas hayvan varligi bakimindan ilk siralarda yer alan Van’da bir süre annelerinden ayri kalmak zorunda olan kuzularin anneleriyle bulusmasi renkli görüntülere sahne oluyor. Van’in Edremit ilçesine bagli Ayazpinar Mahallesi’ne giden Vali Ozan Balci, burada koyunlarla kuzularin bulusmasini izledi. Vali Balci, beraberindekilerle daha sonra Vehbi Turgut isimli çiftlik sahibiyle sohbet etti.

“Proje kapsaminda 178 bin koyun alindi”

IHA muhabirine konusan Van Valisi Ozan Balci, devletin ve milletin imkanini her alanda kullandiklarini belirtti.

Van’in yaklasik 3,5 milyon hayvan varligi ve genis meralariyla Türkiye’nin en iyi illerinden biri oldugunu ifade eden Vali Balci, “Van Valiligi olarak Ziraat Bankamizla bir protokol imzalamistik. Tarim ve Orman Bakanligimizin destegiyle sifir faizli, bir yil ödemesiz, 5 yil vadeli küçükbas hayvan kredisini köylülerimize kullandirtiyoruz. Van’da 2 yil içerisinde bin 780 ailemiz bu krediyi kullandi. Proje kapsaminda 178 bin koyun alindi” dedi.

Projenin entegre bir proje oldugunun altini çizen Balci, “Küçükbas hayvan destekleme projesiyle bir taraftan meralari islah ediyoruz, bir taraftan da sertifikali tohum dagitiyoruz. Böylece çitçilerimize 170 milyon degerinde sertifikali tohum dagitimi yaptik. Bir taraftan tarimsal sulama göletlerimiz yapiliyor. Su ana kadar 10’a yakin gölet tamamlandi. Ayni zamanda erkek kuzu kesiminin garanti edilmesi, disi kuzu kesiminin engellenmesi, hayvan hastaliklariyla mücadele, sigortacilik hizmetleriyle beraber küçükbas hayvanciligin gelistirilmesi konusunda entegre güzel bir proje olarak yürüyor. Projeye 2021 yilinda baslamistik. Cumhurbaskanimiz, o yil küçükbas hayvan sayisinin artirilmasinda hamle yili olarak belirlemisti. Bu açidan en büyük hamleyi yapan illerden biri olmustuk. Emegi geçenlere cani gönülden tesekkür ediyorum” diye konustu.

Van Valisi Ozan Balci’ya, Edremit Kaymakami Yücel Erdem, Tarim ve Orman Il Müdürü Ibrahim Görentas eslik etti.
Kaynak: İHA