Seydikemer'de Trademaster Finans Laboratuvari Açildi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi bünyesinde Seydikemer ilçesinde kurulan TradeMaster Finans Laboratuvari, düzenlenen törenle hizmete açildi. Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamali Bilimler Yüksekokulu finans dünyasinin gelecegine yön verecek önemli bir adim atti.

Seydikemer'de Trademaster Finans Laboratuvari Açildi
Finans alaninda fark olusturmayi hedefleyen laboratuvar, özellikle algoritmik finans alaninda yapilacak çalismalarla Türkiye’de öncü bir rol üstlenecek. Laboratuvarin kurulmasinda önemli destekler saglayan Is Yatirim, 20 laptop ve yatirim platformu destegiyle ögrencilerin teorik bilgilerini pratige dökmelerine imkan tanirken, idealdata ve TradingView ise algoritmik finans alaninda yazilimsal destek saglayarak laboratuvarin teknik altyapisini güçlendirdi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, açilis konusmasinda, "TradeMaster Finans Laboratuvari, üniversitemizin finans alanindaki bilgi birikimini ve arastirma potansiyelini daha da ileriye tasiyacak. Ayni zamanda ögrencilerimizin istihdamina yönelik önemli bir adim olacak. Bu laboratuvar sayesinde ögrencilerimiz, daha ögrencilik yillarindayken sektörün önde gelen kurumlariyla etkilesimde bulunma ve kariyerlerine saglam bir baslangiç yapma firsati yakalayacaklar" dedi.

Rektör Kaçar, Is Yatirim’a sagladiklari destek için tesekkürlerini ileterek, "Is Yatirim’in bu degerli katkisi, ögrencilerimize sundugumuz egitim kalitesini artirmamiza ve onlarin gelecekteki kariyerlerine daha iyi hazirlanmalarina yardimci olacak" seklinde konustu.

Laboratuvar, sektörle yapilan is birlikleri sayesinde ögrencilere staj ve is imkanlari saglayarak onlarin daha ögrencilik yillarinda istihdama katilmalarina imkan taniyacak. Bu sayede, ögrenciler teorik bilgilerini gerçek dünya problemlerine uygulayarak deneyim kazanacak ve mezuniyet sonrasi is hayatina daha donanimli bir sekilde adim atacaklar.

Laboratuvarin açilisiyla birlikte, Seydikemer Uygulamali Bilimler Yüksekokulu finans alaninda bölgesel ve ulusal düzeyde önemli bir merkez haline gelmeyi hedefliyor. Algoritmik finans alaninda yapilacak çalismalarin yani sira, finansal okuryazarligi artirmaya yönelik egitimler ve seminerlerle de topluma katki saglamasi beklenen laboratuvarin, gelecekte daha büyük projelere imza atmasi bekleniyor.

Açilisa MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve senato üyeleri, Seydikemer Kaymakami Yildiz Büyüker, Seydikemer Uygulamali Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eyüp Akçetin, Seydikemer Ilçe Tarim Müdürü Deniz Aydin Banka Müdürleri, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA