Rus Turistler ''41 Kere Masallah'' Dedirtti

Rusya’dan Türkiye’nin Karadeniz sahilindeki kentlere turistik seferler düzenleyen Astoria Grande gemisi, 21 ayda 41.seferini düzenledi. Rus turistleri karsilayan Amasra Belediye Baskani Recai Çakir, ’’41 kere masallah diyelim. 141’inci ve 241’inci seferlerini de görürüz insallah’’ dedi.

Rus Turistler ''41 Kere Masallah'' Dedirtti
Rusya’nin Soçi Limani’ndan Türkiye’ye rus Turistleri tasiyan 193 metre uzunlugunda ve 30 metre genisligindeki 11 katli astoria grande gemisi, ilk seferini düzenledigi 2022 yili Agustos ayindan bu güne, 41. kez Amasra Limani’na yanasti. Mayis ayinin üçüncü seferini düzenleyen gemi ile son seferde 794 yolcu, 440 personel ile kente geldi. Gelen Rus turistler, tarihi, kültürü, denizi ve muhtesem dogasi ile Karadeniz’in en güzel sehirleri arasindaki Amasra’nin yani sira Bartin il merkezi, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve Sakin Sehirler arasinda yer alan Safranbolu ilçesini de gezdi. Tarihi sokaklarinda günesin ve doganin tadini çikaran turistler balik ve Amasra salatasinin da tadina firsati buldu.

Rust turistleri karsilayan Amasra Belediye Baskani Recai Çakir, ’’Astoria Grande gemisinin toplamda 41. seferi. 4 kere masallah diyelim. Mayis ayinin ise üçüncü seferi. 800’e yakin yolcu 400’e yakin personel ile gelen gemimiz ile Amasra sokaklari senlendi. Amasra turizmine katki saglayan ve esnafimizin ekmegini büyüten turistlerimizi agirlamaktan son derece mutluyuz. 141, 241. seferler sayilarini da görürüz insallah. Astoria Grande gemisi haricinde gemileri de turlara eklemek ve bu sayilara bir an önce ulasmak için çalismalarimiz da yogun bir sekilde sürüyor’’ dedi.

Öte yandan gemide düzenli olarak yapilan anketlerde, Ruslarin en çok begendigi yerler arasinda Amasra ilk sirada yer aldigi ögrenilirken 21 ayda düzenlenen toplam 41 seferde ilçeye gelen yolcu sayisi 45 bini astigi belirtildi
Kaynak: İHA