Putin Açiklamasi 'Slovakya Basbakani Robert Fico'nun Hayatina Kastedildigini Büyük Bir Öfkeyle Ögrendim'

Slovakya Basbakani Robert Fico’ya yapilan silahli saldiriya iliskin açiklamada bulunan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, saldiriyi kinayarak, “Slovakya Basbakani Robert Fico’nun hayatina kastedildigini büyük bir öfkeyle ögrendim” dedi.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Slovakya Basbakani Robert Fico’ya düzenlenen suikast girisimi hakkinda açiklamalarda bulundu. Putin, “Slovakya Basbakani Robert Fico’nun hayatina kastedildigini büyük bir öfkeyle ögrendim. Bu igrenç suç hakli gösterilemez. Robert Fico’yu cesur ve saglam fikirli bir adam olarak taniyorum. Bu niteliklerinin bu zor duruma dayanmasina yardimci olacagini ümit ediyorum. Lütfen kendisine en içten destegimin yani sira hizli ve tam anlamda sagligina kavusma dileklerimi iletin” dedi.



"Basbakan Fico’yu Rusya’nin bir dostu olarak taniyoruz"

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova ise, Fico’nun Rusya yanlisi bir politikaci olmasina isaret ederek, “Saldiriyi siddetle kiniyor ve insanlik tarihi için deyim yerindeyse dönüm noktasi olan bu trajik olayda Basbakan Fico’yu Rusya’nin bir dostu olarak taniyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA