Ögrencilere, 1919'Dan Günümüze Yerli Ve Milli Mücadele Anlatildi

Gençlik Haftasi kutlamalari çerçevesinde, Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ögrencilere yönelik “1919’dan Günümüze Yerli ve Milli Mücadele" isimli konferans verildi.

Ögrencilere, 1919'Dan Günümüze Yerli Ve Milli Mücadele Anlatildi
Okulun Girisimcilik ve Yenilikçilik Kulübü, Atatürkçü Düsünce Kulübü ve Tiyatro Kulübü tarafindan organize edilen konferansa konusmaci olarak Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Selma Göktürk Çetinkaya katildi.

Konferansta; 19 Mayis 1919’da baslatilan Milli Mücadele’nin tüm olumsuz sartlara ragmen nasil kazanildigina deginilirken, dönemin sartlari üzerinde durularak Bilecik ve Bozüyük’te yasananlardan ve bu bölgede sehit düsenlerden söz edildi. Ayrica milletin beraber verdigi bu mücadelenin ardindan, bir daha bu topraklarda savas yasanmamasi adina devlet-millet birlikteliginin daimi olmasi gerektigi anlatildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü muhafaza edecegini ve daha da güçlenecegini söyleyen Selma Göktürk Çetinkaya; "1923’ten 2023’e kadar savunma sanayiinde yasanan gelismelerle ilgili verdigi bilgi kapsaminda demiryolu raylarindan top kamasi yapan atalarimizin evlatlari olarak bugün Insansiz Hava Araci üreten ve dahi ihracatini yapan bir noktaya geldik" dedi.

Program sonunda Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Özcan, Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Selma Göktürk Çetinkaya’ya hediye takdim etti.
Kaynak: İHA