Kütahya Sehir Hastanesi'nde Üç Boyutlu Basim Teknolojisi Kullaniliyor

Kütahya Sehir Hastanesi’nde üç boyutlu basim teknolojisi ile operasyon süresi kisaliyor ve komplikasyon riskini azaltiliyor.

Kütahya Sehir Hastanesi'nde Üç Boyutlu Basim Teknolojisi Kullaniliyor
Kütahya Sehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dali, hastalarin cerrahi öncesi hazirliklarini daha konforlu hale getirmek ve tanida kolaylik saglamak amaciyla Türkiye’de sayili merkezlerden biri olarak üç boyutlu basim teknolojisini kullaniyor.

Sehir Hastanesinden konuyla ilgili yapilan açiklamada, "Nörosirürjikal kullanimda en önemli amaçlardan biri, lezyona ya da ulasilmak istenen anatomik yapiya en güvenli yaklasimi bulmaktir. Iki boyutlu yaklasimlarda zor olan derinlik algisini, cerrah üç boyutlu yaklasimlar ile rahatlikla yakalayabilmektedir. Buna bagli olarak üç boyutlu yazicilar, uygun malzeme ile ürünün dokusunun, simüle edilmek istenen organ ya da dokuya uygun yapilmasina imkan saglamaktadir. Modelleme, cerrahi planlama sürecinde kullanilarak operasyon süresi kisaltilmasinda ve komplikasyon riskinin azaltilmasina fayda saglamaktadir. Modelleme sayesinde ameliyat öncesinde hastalarimiza somut bir model olusturularak bas ve bel bölgesinde simülasyona imkan saglanmaktadir. Bu simülasyon sayesinde cerrahin isi kolaylasmakta ve hastada gelisebilecek komplikasyonlar minimal düzeye inmektedir. Klinigimizde mevcut olan üç boyutlu modelleme cihazlari sayesinde hastalarimiza ileri teknoloji imkanlar sunulmaktadir. Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Hasan Emre Aydin ve Uzm. Dr. Haydar Eren Özkaya Nörosirürji Klinigi’nde genis bir ekip ile birlikte tani ve tedavi yöntemlerini uygulamaktadir. Ayrica Kütahya Sehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Klinigi, ülke çapinda klinik gözlemci egitimlerine de devam etmekte ve mevcut teknolojileri disiplinli olarak farkli merkezlerde uygulamaktadir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA