Kusadasi'nda Engelliler Haftasi Için Renkli Kutlama

Kusadasi’nda ‘Engelliler Haftasi’ düzenlenen programla kutlandi. Kusadasi Belediyesi’nin destekleriyle Kusadasi Kent Konseyi tarafindan gerçeklestirilen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Senlik havasinda geçen kutlamanin ardindan kortej düzenlenip, Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu.

Kusadasi'nda Engelliler Haftasi Için Renkli Kutlama


Kusadasi Kent Konseyi binasinin bahçesinde ‘ENGEL-SIZ Senlik’ adiyla düzenlenen kutlama programina, kentte bulunan rehabilitasyon ve bakim merkezlerindeki özel bireyler, sivil toplum kuruluslari, dernekler ve Kusadasi Belediyesi Meclis üyeleri katildi.

Etkinlikte, bakim merkezlerinde egitim gören özel bireyler tarafindan hazirlanan dans gösterileri sergilendi. Renkli görüntülere sahne olan kutlamada engelli bireyler gönüllerince eglenirken coskularina aileler de eslik etti.

Programda konusan Kusadasi Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Zehra Tuba Basarir, “Bugün burada engelliler haftasini kutlamak ve engelli vatandaslarimiza olan destegimizi bir kez daha vurgulamak için bir araya geldik. Engelliler haftasi toplumumuzda, özel bireylerin haklarini, ihtiyaçlarini ve basarilarini ön plana çikarmak için önemli bir firsattir. Kusadasi Kent Konseyi olarak engelli vatandaslarimizin yasamlarini kolaylastirmak ve onlara daha iyi bir gelecek sunmak adina çesitli projeler ve etkinlikler düzenlemekteyiz. Engel-siz senlikler, tiyatro gösterileri ve benzeri etkinliklerle engelli bireylerimizin topluma daha fazla adapte olmasini saglamak için çaba gösteriyoruz” diye konustu.



Kutlamalarin ardindan Ismail Cem Dostluk ve Baris Meydani’ndan baslayan bir farkindalik korteji düzenlendi.

Kusadasi Belediye Bandosu’nun çaldigi marslarla eslik ettigi korteje, özel bireyler ve ailelerinin yani sira engelli dernekleri, ilk ve ortaokul ögrencileri ile vatandaslar katildi.

Atatürk Aniti’nda son bulan yürüyüsün ardindan özel bireyler adina Kusadasi Engelsiz Engellileri Yasatma Dernegi Baskani Mustafa Sitki Sorguç tarafindan anita çelenk sunuldu.
Kaynak: İHA