Kayseri OSB ERVA Spor Okulu Açildi

Erdemlerimizle Variz (ERVA) Projesi kapsaminda Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafindan yaptirilan OSB ERVA Spor Okulu’nun açilisi gerçeklestirildi.

Kayseri OSB ERVA Spor Okulu Açildi


Yeniköy Mahallesi’ndeki okulun açilisina, Vali Gökmen Çiçek, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hakan Dedebagi, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtulus Karamustafa, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Vali Yardimcisi Ömer Tekes, OSB Baskani Mehmet Yalçin, Kayserispor Kulüp Baskani Ali Çamli, ilçe kaymakamlari, kamu kurum ve kurulus temsilcileri, sivil toplum kurulus temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan açilis konusmasi yapan Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, “Gelecegimiz olan çocuklarimizin saglikli, ahlakli ve nitelikli olarak yetismesi için çaba göstermemiz gerekmektedir. Kayseri Valiligi ve Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülmekte olan ERVA Projesi, bu çabanin en güzel örnegidir. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Vakfi ERVA Spor Okulumuz çocuklarimizin yeteneklerini kesfetmelerine vesile olacaktir. ERVA Projesine katki saglayarak çocuklarimizin en iyi sekilde yetismelerine vesile olabilmek için bizler büyük gayret göstermekteyiz. Bu gösterdigimiz gayretten büyüm mutluluk duyuyoruz” dedi.



Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu da, “Bizim bu yil ki seçimlerde önce aile, önce gençlik, önce egitim ve önce gençlik gibi önceliklerimiz vardi. Bu kapsamda ERVA Spor Okullari ve diger çalismalar ailelere ve gençlere hitap eden çalismalar. Bundan dolayi valimize tesekkür ediyorum. Bu dönemde bizim yogun çalismamiz önemli ama aile ve gençlik kavramina hepsinden çok daha önem vermemiz ve birçok projeyi hayata geçirmemiz son derece önemli görünüyor. Valimizin burada yaptigi güzel çalismalardan bir tanesi de bu spor okullardir. Birçok kurum bu vesile ile bir araya geliyor. Biz el ele vermeyi, birlik ve beraberlik içerisinde olmayi bu projeler ve sizin sayenizde gayet güzel bir sekilde tesis ediyoruz" ifadelerini kullandi.

"Hiçbir gencimizi sahipsiz birakmayacagiz"

Vali Gökmen Çiçek ise, “Bir amaçla yola çikmistik. Her mahallede bir spor okulu açacagiz demistik. Belki bazilari mütevazi olacak. Belki bazilari ilk etapta istedigimiz sekilde olmayacak ama gençlerimiz için mutlaka her mahallede olacak, ücretsiz olacak ve her birini kurumlarimizla birlikte el ele vererek yapmis olacagiz. Hiçbir gencimizi sahipsiz birakmayacagiz, hiçbir gencimizi sanatla, sporla ugrasmadan bosta birakmayacagiz demistik ve o amaçla yola çiktigimiz proje ile bugün 30’uncu spor okulumuzu hayata geçiriyoruz. Spor okullarini kurumlarimizla birlikte yapmak istedik. Belediyelerimize söylesek bu okullari açarlardi. Ancak biz istedik ki kurumlarimizla birlikte yapalim. Gençligimizden hepimiz sorumluyuz. O yüzden kurumlarimizla birlikte yapmak istedik" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan dua edildi ve OSB Erva Spor Okulu’nun açilisi gerçeklestirildi.

Ardindan spor okulunu gezen Vali Çiçek ve protokol, gençlerle bir araya gelerek sohbet etti.
Kaynak: İHA