Karabük'te Okuma Seferberligi Kitap Dagitimi Ile Basladi

Karabük’te ’Egitim Kenti Karabük’ projesi bünyesinde baslatilan okuma seferberligine yönelik 10 bin kitap dagitilacak.

Karabük'te Okuma Seferberligi Kitap Dagitimi Ile Basladi
’Egitim Kenti Karabük’ projesi çerçevesinde Karabük’te okuma seferberligi baslatildi. Program bünyesinde Vali Mustafa Yavuz ve Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, Gazi Mustafa Kemal Ilkokulu’nda ögrencilere kitap dagitti.

Ögrencilere okumanin öneminden bahseden Vali Yavuz, gazetecilere yaptigi açiklamada, 8 ayri projenin uygulandigini belirterek, "Bu projelerden birisi de ’Okuyorum Ögreniyorum’ projesidir. Karabük’te 204 okulumuz var. Yaklasik 3 bin 300 ögretmenimizin gözetiminde bin 999 sinifta 37 bin ögrencimiz egitim ve ögretim görüyor" ifadelerini kullandi.

Projesinin baslangicinin Gazi Mustafa Kemal Ilkokulu’ndan yapildigini anlatan Yavuz, "Ilk etapta 10 bin kitap dagitacagiz. Bugün ikinci ve dördüncü siniflarimizda kitaplarimizi dagitarak projemizi baslatmis olduk. Önümüzdeki günlerde sehrimizde 10 bin kitap dagitimiyla ilk etabi baslatiyoruz. 37 bin ögrencimizin tamamina kitaplarimizi dagitacagiz. Amacimiz çocuklarimizin kitapla bulusmasi, okuyarak ögrenmeleri, hem hayata hazirlanmalari hem akademik hem de sosyal ve kültürel anlamda ögrenmelerini saglamak" diye konustu.

Bir kelebek etkisi olusturmayi planladiklarini dile getiren Yavuz, "Çocuklarimiza birer kitap veriyoruz. Ögretmenlerimizden istedigimiz bu kitaplari siniftaki ögrencilerimiz arasinda degisimini saglayarak, siniftaki her çocugumuzun farkli farkli kitaplara ulasmasini ve erismesini saglamak. Böylece bir kelebek etkisiyle ilimizde bir okuma seferberligi baslatarak çocuklarimizin okumasini, düsünmesini ve ögrenmesini saglayacagiz" dedi.

Yavuz "Bugün Okuyorum Ögreniyorum projesi kitap seferberligini baslatiyoruz. Önümüzdeki günlerde 10 bin kitabi kisa bir sürede dagitacagiz. Arkasindan da peyderpey bunu 37 bine tamamlayacagiz. Tüm Karabük’teki hemsehrilerimizi, ögretmenlerimizi ve ögrencilerimizi okumaya davet ediyorum. Okuma seferberligi sehrimize hayirli olsun. Insallah çocuklarimizin hayata hazirlanmasi noktasinda bu seferberlik katki saglayacaktir" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA