Gaziantep'te Gerçegi Aratmayan Afet Tatbikati

Gaziantep’te alaninda uzmanlasmis hekimler ve saglik personelinin katildigi, kisitli imkan ve zor saha sartlarini barindiran muhtemel afet tatbikati gerçegi aratmadi.

Gaziantep'te Gerçegi Aratmayan Afet Tatbikati
Gaziantep’te muhtemel afetlere hazirliksiz yakalanmamak için temel egitimler ve tatbikatlar düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep’te bulunan farkli alanlardaki saglik personeline 6-10 Mayis tarihleri arasinda Temel Egitim Programi gerçeklestirildi.

Egitim sonunda ise il saglik müdürlügü ve UMKE ekiplerinden olusan çok sayida gönüllü saglik personeli, gerçegi aratmayan muhtemel afet tatbikati gerçeklestirdi.

Gerçegi aratmayan tatbikat

Alaninda uzmanlasmis hekimler ve saglik personelinin bulundugu ekipler, kisitli imkan ve zor saha sartlarinda acil müdahale egitimi aldigi program basariyla tamamlanirken yapilan tatbikatlar ise gerçegi aratmadi. Çok sayida gönüllü saglik personeli ile gerçeklestirilen tatbikatlar, gerçekle dogru orantili olup muhtemel tüm afet ve olaylara hazirlik asamasini olusturdu.

Il Saglik Müdürü Dr. Beytullah Sahin tatbikati inceledi

Gaziantep Il Saglik Müdürü Dr. Beytullah Sahin de tatbikati yerinde inceleyerek açiklamalarda bulundu. Dr. Sahin, "Amacimiz personelimizi afetlere ve olaganüstü hallere karsi her an hazir tutmak. Afetlerin ne zaman hangi sartlarda olusacagi ve ne sekilde tahribat birakacaginin bilinmemesi nedeniyle gerçeklestirilen bu tür egitim, kamp ve tatbikatlarla ekiplerimizi ülke içinde ve ülke disinda her türlü afet ve olaganüstü duruma karsi hazirlamaya ve bu aileyi büyütmeye devam edecegiz" diye konustu

Program, tatbikata katilan personele egitim ve katilim sertifikalarinin verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA