Ermenistan Isgali Altindaki 4 Köy Azerbaycan'a Iade Edilecek

Azerbaycan ile Ermenistan, 1. Karabag Savasi’nda Ermenistan tarafindan isgal edilen 4 köyün Azerbaycan’a iade edilmesi için protokol imzalandi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasinda sinirlari belirlemeye yönelik çalismalar devam ediyor. Azerbaycan Basbakan Yardimcisi Sahin Mustafayev ile Ermenistan Basbakan Yardimcisi Mher Grigoryan baskanligindaki sinir belirleme komisyonlarinin 9’uncu toplantisi, iki ülke sinirinda yapildi. Görüsmeye iliskin Azerbaycan tarafindan yapilan yazili açiklamada, 19 Nisan 2024 tarihli 8. toplantinin protokolü ilgili yapilan çalismalarin ele aldigi belirtilerek, Azerbaycan ile Ermenistan, 1. Karabag Savasi’nda Ermenistan tarafindan isgal edilen 4 köyün Azerbaycan’a iade edilmesi için protokol imzalandigi ifade edildi.

Protokole göre, Azerbaycan’in Gazah ili yönündeki sinir, Sovyetler Birligi’nin çöküsü sirasinda mevcut olan sinira uygun belirlenmesi karari alindigi ve hattin Baganis (Ermenistan)-Baganis Ayrim (Azerbaycan), Voskepar (Ermenistan)-Asagi Eskipara (Azerbaycan), Kirants (Ermenistan)-Heyrimli (Azerbaycan) ve Berkaber (Ermenistan)-Kizilhacili (Azerbaycan) köyleri arasindan geçecek.

Açiklamada, bir sonraki görüsmenin tarihi ve yerinin çalisma düzeni içinde kararlastirilacagi kaydedildi.
Kaynak: İHA