Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Filistinliler Özgürlügün Ne Oldugunu Bütün Dünyaya Canlariyla Tanitti'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “O masum yavrular, o sehitler Gazze’nin, Filistin’in ne oldugunu, özgürlügün ne oldugunu bütün dünyaya canlariyla tanitti” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Filistinliler Özgürlügün Ne Oldugunu Bütün Dünyaya Canlariyla Tanitti'
Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan ikincisi düzenlenen “Filistin Istisare Toplantisi”, sivil toplum kuruluslarinin katilimiyla Istanbul’da yapildi. 29 Mayis Üniversitesi’nde yapilan toplantida konusan Erbas, terör devleti Israil’in 8 ayda Gazze’de 35 bin civarinda yarisi çocuk ve kadinlardan olusan pek çok masum insani katlettigini belirterek, “Dünyanin gözü önünde, bizim de hemen burnumuzun dibinde, kalbimizde soykirim yasaniyor. Kudüs, Filistin bizim kalbimiz. Isgalci zalimler eliyle Kudüs, adeta soykirima sahne olan bir diyar haline getirildi” dedi.



"Gazzelilerin sehadeti, dünyanin gözünü merhamete, sefkate çevirdi”

Erbas, terör devleti Israil’in arkasinda Batililarin ve Amerika’nin olduguna dikkati çekerek, "Dünya su anda 7-8 ay öncesi gibi degil, dünya degisti. Özellikle toplumlar artik Filistin’e, Gazze’ye 8 ay öncesindeki bakisla bakmiyor. O masum yavrular, o sehitler Gazze’nin, Filistin’in ne oldugunu, özgürlügün ne oldugunu bütün dünyaya canlariyla tanitti. Onlarin sehadeti, dünyanin gözünü merhamete, sefkate çevirdi” diye konustu.



"Gazzeliler mutlaka zafere ulasacaktir"

Bir insanin en mukaddes varliginin cani oldugunu dile getiren Erbas, “Anneler kucaginda sehit olmus yavrusuyla dünyaya meydan okuyabiliyorsa ve o sehidiyle Cenab-i Hakka sükrünü eda edebiliyorsa bu toplum asla maglup olmaz. Bu toplum mutlaka zafere ulasacaktir. Adim gibi bundan eminim ve bu zafer er ya da geç gerçeklesecek" ifadelerini kullandi.

Erbas, "Geçmiste bu katliam, bu isgal 88 sene sürmüstü. Ben inaniyorum ki bu sefer 88 sene sürmeyecek. Bundan adim gibi eminim. Çünkü bizler burada oldugumuz müddetçe, Filistin ve Gazze için daha fazla elimizden geleni elimizle, dilimizden geleni dilimizle yapmaya devam ettikçe Gazze’deki, Filistin’deki zafer yakinlasacak insallah. Sadece biz bile kalsak, dünyadan hiçbir ses çikmasa yine de buna devam edecegiz” seklinde konustu.



“Filistin’deki savasin durmasi bizim güçlenmemize bagli”

Bu zulmün durmasinin, genelde Islam dünyasinin özelde Türkiye’nin güçlenmesine bagli olduguna isaret eden Erbas, sözlerine söyle devam etti:

“Ekonomik güç, savunma sanayi gücü ve en çok da birligimiz, beraberligimiz, fitneye ve tefrikaya karsi olmamiz bizim için en büyük güçtür. Silahsa silah, IHA’ysa IHA, SIHA’ysa SIHA o gücü de göstermemiz lazim. TUSAS’iyla, ASELSAN’iyla, HAVELSAN’iyla, TEI’siyle, TAI’siyle, Roketsan’iyla bunlar bizim gurur tablolarimiz. Demek ki Gazze’de, Filistin’de, bizim topraklarimizin içinde, disinda, ötelerinde terör faaliyetlerinin son bulmasi bizim daha da güçlenmemize bagli. Hem manevi gücümüzü, birligimizi, beraberligimizi temin etmek, tefrikaya, fitneye firsat vermemek hem de ekonomi, savunma sanayi açisindan daha güçlü olmamiz lazim.”

“Üniversitelerdeki Filistin eylemleri umut verici”

Erbas, üniversitelerdeki Filistin eylemlerine de deginerek, “Dünya üniversitelerinin bu hareketliligi umut verici. Insallah daha da artar, daha da bu farkindaligin olusmasina vesile olan faaliyetler, etkinlikler bütün dünyada olur” degerlendirmesinde bulundu.

Toplantiya, Cumhurbaskani Basdanismani Israfil Kisla, Filistin Disisleri Bakan Yardimcisi Mahmud Medhun, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Burhan Isliyen, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Saban Kondi, Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdürü Izani Turan ile Istanbul Il Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpagus katildi.

Kaynak: İHA