Çekmeköy Belediyesi 'Engelsiz Sevgi Festivali' Ile Toplumsal Dayanismayi Güçlendirdi

Çekmeköy Belediyesi, 10-16 Mayis Dünya Engelliler Haftasi çerçevesinde “Engelsiz Sevgi Festivali” düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde özel gereksinimli bireyler ve aileleri gönüllerince eglendi. Baskan Çerkez de festivalde aileleri yalniz birakmadi.

Çekmeköy Belediyesi 'Engelsiz Sevgi Festivali' Ile Toplumsal Dayanismayi Güçlendirdi


10-16 Mayis Dünya Engelliler Haftasi çerçevesinde Çekmeköy Belediyesi, ilçede engelsiz yasam hizmeti alan bireyler ve ailelerinin katilimiyla “Engelsiz Sevgi Festivali” düzenledi.

Resadiye Mesire Alani’nda Çekmeköy Belediye Baskani Orhan Çerkez’in ev sahipliginde düzenlenen festivalde özel bireyler ve aileleri gönüllerince eglendi.

Festivalde sahne alan pop sanatçisi Ferat Simsek, seslendirdigi birbirinden güzel sarkilar ile alanda bulunan vatandaslara keyifli anlar yasatti. Ayrica festivalde türkücü Yagiz Kaya’da konuk sanatçi olarak sahne aldi. Renkli anlara sahne olan programda vatandaslara; patlamis misir, pamuk seker, Osmanli macunu ve köfte ekmek ikram edildi. Çocuklar, yüz boyama ve sosis balon yapim atölyeleri ile keyifli anlar yasadi. Baskan Çerkez, festivalde ailelerin masalarini tek tek ziyaret ederek sohbet etti.

“5 yillik hizmet süremizde engelli kardeslerimizle el ele birlikte çalisacagiz“

Çekmeköy’de düzenlenen Engelsiz Sevgi Festivali’nde konusan Çekmeköy Belediye Baskani Orhan Çerkez, “Mühim olan engelsiz bir yasami sürdürebilmek. Özel kardeslerimizi, agabeylerimizi, yurttaslarimizi, hayattan koparmadan onlari degerli bir birey haline getirmek. Üretimde, sosyal hayatta onlara birer sans vermek, firsat esitligi vermek. Kamuoyu düzenini saglamak için; toplu tasima araçlari olsun, kültür merkezlerimiz olsun, is hayati olsun mühim olan engelli kardeslerimize her yerde esit imkan saglamamiz. Özel kardeslerimizin basaracagi birçok sey var. Sanatta, edebiyatta, müzikte çesitli alanlarda basariya ulasmis vatandaslarimiz var. Çekmeköy’de de önceligimiz, engellilerimizin huzurlu ve rahat bir sekilde yasamalarini saglamak. Ekonomik, sosyal, kültürel yönden is bulmalari yönünden bu imkanlari sunmamiz gerekiyor. Ilçemizde 5 yil boyunca hizmetimizde öncelikli konularimizdan biri de bu olacak. Engelli vatandaslarimiz ile el ele birlikte daha güzel yarinlar için çalisacagiz.” diye konustu.

Kaynak: İHA