Esenyurt'ta 'Sira Gecesi' Düzenlendi

Esenyurt Belediyesi’nin Halk Oyunlari kursunda egitim alan kursiyerlerin düzenledigi “Sira Gecesi” etkinliginde konusan Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer, en kisa zamanda Anadolu Atesi’ni Esenyurt’a getireceginin müjdesini vererek, ilçeyi bir kültür ve sanat kenti haline dönüstüreceklerini söyledi.

Esenyurt'ta 'Sira Gecesi' Düzenlendi
Esenyurt Belediyesi’nin açtigi Halk Oyunlari Kursu’nda egitim alan kursiyerler, Sira Gecesi düzenledi.

Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçeklesen geceye Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP Esenyurt ilçe örgütü, meclis üyeleri ve belediye baskan yardimcilari katildi.

Güneydogu Anadolu yöresine ait halk oyunlari gösterisinin sergilendigi gecede, çigköfteler yogrularak kardeslik halaylari çekildi. Halk oyunlari ekibiyle birlik ve beraberlik halayinda bulusan Baskan Özer, kültür ve sanatin önemine dikkat çekerek Esenyurt’ta bu gibi etkinliklerin artarak devam edecegini belirtti.



“Etkinliklerimiz artarak devam edecek”

Programda yaptigi konusmada Anadolu Atesi dans grubunu Esenyurtlularla bulusturacaginin müjdesini veren Baskan Özer, “Biz türkülerle aglamis, türkülerle gülmüsüz, içimizi türkülere dökmüsüz. Böyle bir halkiz. Bu ezgiler bu topragin, suyun, bu insanin sesidir. Bizim doganin, suyun, agacin, topragin, canlilarin ritmine ritim tutan, ritim katan bir gelenegimiz var. Onun adi da halk oyunlari. Aslinda halk danslari vücudun dogayla konusmasidir. Halk dansçilari ise doga dostu olan, dogayla hemhal olan, yüreginde kir pas olmayan piril piril insanlardir. Bizim çocuklarimiz küçük yaslardan itibaren halk danslarina, halk oyunlarina gitmeliler, ögrenmeliler, oynamalilar. Kurslarimiza gelsinler. Biz onlara göz bebegimiz gibi bakiyoruz. Kurs yerlerimizin ve egitmenlerimizin sayisini da arttiracagiz. Esenyurt’u bir baris ve kardeslik sehri yapmayi planliyoruz. Bunun yolu da bu tür yerlerden geçiyor. Dogulu, batili, kuzeyli, güneyli ayni halaya durursa, el ele omuz omuza olursa iste orada Esenyurt’un kimligini olusturmus oluruz, yolumuz açik demektir” dedi.

Kaynak: İHA