Hayatta Kalan Tek Ogluna 40 Yildir Bebek Gibi Bakiyor

Adana’nin Kozan ilçesinde 7 çocugunu bebekken kaybeden, hayattaki tek çocugu da engelli olan Ese Isik, 40 yildir engelli ogluna 7 metrekarelik bir odada da bebek gibi bakiyor.

Hayatta Kalan Tek Ogluna 40 Yildir Bebek Gibi Bakiyor
Duran (78) Ese Isik (67) bundan 50 yil önce Kozan’in Ergenusagi Mahallesi Irmakkiyi bölgesinde evlendi. Bu evlilikten çiftin 7 çocugu dünyaya geldi, ancak çocuklarin hepsi 2 ya da 3 aylikken geçirdikleri rahatsizlik yüzenden hayatini kaybetti. Son dünyaya gelen ve Duran ismini verdikleri çocuk ise yasadi ancak 2 aylikken geçirdigi rahatsizlik nedeniyle beyinde olusan hasar nedeniyle engelli kaldi. Anne Ese Isik o gün bu gündür dünyada kalan tek çocuguna 7 metrekarelik evinde bebek gibi bakiyor.

Kayaliklardan düstü beli kirildi yine evladinin basindan ayrilmadi

Anne olmanin tüm zorluklarini ogluna olan sevgisi ile astigini aktaran Isik, “2 Aylikken doktora gitmistik. Ilaçlar yan etki yapti ve beyin hasari olustu. 40 yildir hiç yürümedi. Oglum benim cigerim. 7 evladim oldu hepsi bebekken o zaman imkânsizliklar nedeni ile burada dag basinda ulasim yok yok yol yok hastalanip vefat etti. Tek bu oglumu yasatabildim. Oglumun gece gündüz basini beklerim. Oglum bensiz hiç bir sey yapamaz. Allah kimseye ciger acisi evlat acisi vermesin. Doktorlar bile ’40 yildir yatalak hastada yatak yarasi olur nasil bu oglunda olmadi’ diye sasirdi. Ona gece gündüz böyle uyumadan basinda bekler yatarim. Oglum 5 yasindayken köyde kayaliklardan düstüm. Daha sonra ayagimda kirildi bende böyle kaldim. Oglumu kimselere birakamadigim için tedavide olmadim. Böyle kaldim. Ben oglumun acisini görmeyeyim böyle basinda beklemeye raziyim. Tedavi olmak isterim. Hiç kimsemiz yok. Babasi da zor yürüyor bakamaz. Zor ama evlat acisi baska oldugu için gece gündüz yanindan ayrilmam. Ona gözüm gibi bakarim” dedi.

Kaynak: İHA